Ieri a fost semnat contractul pentru reabilitarea străzii Sucevei din Fălticeni

reportersite
15 octombrie 2014, 23:52

In urma finalizării procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a fost desemnată câştigătoare firma SC Transporturi Auto SA Botoşani, valoarea contractului fiind de 3,87 milioane de lei, inclusiv TVA. Lucrările presupun intervenţii complexer pe o lungime de 1.830 metri liniari pe şoseaua de la intrarea dinspre Suceava în Fălticeni

semnare contract falticeni [800x600]
Ieri la sediul Primăriei municipiului Fălticeni a fost semnat, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Ioan Cătălin Nechifor, contractul pentru reabilitarea străzii Sucevei.
În urma finalizării procedurii de atribuire, prin cerere de oferte, a fost desemnată câştigătoare firma SC Transporturi Auto SA Botoşani, valoarea contractului fiind de 3,87 milioane de lei, inclusiv TVA.
Pentru atribuirea acestui contract au fost depuse 9 oferte din partea unor firme din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Galaţi. Prin contractul semnat, constructorul s-a angajat să finalizeze lucrările de reabilitare pe strada Sucevei în termen de 14 luni.
Lucrările presupun intervenţii pe o lungime de 1830 metri liniari, constând în consolidarea infrastructurii rutiere existente, refacerea sistemului rutier pe traseul lucrărilor de apă şi canalizare executate recent, amenajarea unui scuar axial longitudinal, realizarea trotuarelor cu pavele autoblocante, montarea bordurilor la trotuare şi la noul scuar, îmbrăcăminte rutieră nouă, amenajarea a două sensuri giratorii la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intercecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN2 spre Rotopăneşti, realizarea marcajelor şi a indicatoarelor rutiere.  Premergător derulării investiţiei, Primăria Fălticeni a asigurat finanţarea pentru avizul de mediu, expertiza tehnică, studiul topografic, studiul geotehnic şi proiectul tehnic de execuţie însemnând peste 62.000 de lei.  În paralel cu lucrările prevăzute în contractul semnat ieri, va fi realizat şi noul sistem de iluminat public pe strada Sucevei, amplasat pe scuarul axial longitudinal. „De mult timp situaţia străzii Sucevei pune într-o lumină proastă atât municipiul cât şi Primăria Fălticeni.  Din postura de administraţie locală trebuie să ne însuşim criticile, dar oamenii trebuie să ştie că Primăria Fălticeni face tot ceea ce ţine de ea pentru a ieşi din această stare. Am semnat astăzi contractul de lucrări pentru reabilitarea străzii, este o certitudine. Cred că în mai puţin de un an, mizând pe seriozitatea constructorului, le vom oferi fălticenenilor dar şi celor care tranzitează Fălticeniul condiţii civilizate de trafic pe acest segment de drum european. Vreau să mulţumesc conducerii Consiliului Judeţean Suceava şi Guvernului României pentru sprijinul financiar acordat susţinerii acestui proiect”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman. (D.P.)