Thursday , February 22 2024

Grăniceri ucraineni agresați de contrabandiștii de țigări în apropierea frontierei cu România

Un grănicer ucrainean a fost lovit miercuri la amiază de Nissanul unui contrabandist, depistat anterior de grănicerii departamentului Seliatin (localitate situată în apropiere de comuna suceveană Ulma) îndreptându-se spre frontiera de stat a Ucrainei cu România.

Solicitarea vameșilor de a opri a fost ignorată de șoferul Nissanului. Ba mai mult, acesta a lovit patrula de frontieră în mod repetat, unul dintre militari fiind rănit. Nici focurile de avertisment trase în aer și nici cele trase asupra roților mașinii nu l-au oprit pe conducătorul auto.

Militarul acroșat de mașină a fost internat, având răni multiple.

La perchezițiile ulterioare, la marginea satului Seliatin, grănicerii au găsit o mașină abandonată, având roțile găurite, iar în mașină au fost găsite aproximativ 10.000 de pachete de țigări fără timbre de accize, estimate la aproximativ 430 de mii de grivne.

Nissanul și țigările de contrabandă au fost transportate la unitatea de frontieră, fiind sesizate Parchetul Militar și alte organe de drept.

Potrivit unei informări de pe contul de facebook al Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Grăniceri de Stat al Frontierei Ucrainei, acesta este al doilea caz din ultimele zile în care contrabandiștii au ignorat solicitările legale ale grănicerilor și au încercat să-i lovească pe polițiștii de frontieră.

Zilele trecute, în zona de responsabilitate a departamentului Crasna, grănicerii au depistat – tot în timpul implementării informațiilor operaționale – un autoturism Volkswagen care se deplasa în direcția frontierei de stat. Vrând cu orice preț să scape, șoferul a făcut o manevră bruscă în direcția patrulei de frontieră, care a pus în pericol viața și sănătatea militarilor. În timp ce aceștia încercau să oprească mașina, au fost nevoiți să tragă focuri de avertizare în plan vertical și asupra roților mașinii. Ulterior, mașina a fost găsită abandonată la marginea localității Pătrăuții de Jos, cu cauciucurile găurite, iar în apropiere au fost găsite 5 pachete cu produse din tutun. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 1.550 de copii din județul Suceava participă la un proiect de educație pentru un stil de viață sănătos

Începând cu luna noiembrie 2023 șapte școli din județul Suceava au demarat activitățile din cadrul …

One comment

  1. dar de ce o multime de focuri in plan vertical ?, ar trebui trase direct in sofer, daca ästa nu intelege sä opreascä masina la control.