Friday , October 22 2021

Grănicer ucrainean, găsit împușcat mortal în post, în apropierea graniței cu România

Joi dimineață, cadavrul unui grănicer în vârstă de 24 de ani a fost găsit în Seletin, regiunea Cernăuți, foarte aproape de granița cu România. Tânărul a murit din cauza unei răni prin împușcare. Grănicerul era în timpul serviciului când a fost găsit împușcat. Coincidență sau nu, în seara zilei de miercuri a fost tras un foc de armă la Costileva, în plan vertical, de către polițiștii de frontieră români care încercau să prindă un contrabandist sau poate mai bine zis cărăuș de țigări u acesta din urmă nu a fost prins, reușind să treacă înapoi granița fraudulos către zona Seletinului 

În dimineața zilei de joi, 19 august, cadavrul unui grănicer în vârstă de 24 de ani a fost găsit în Seleatin, regiunea Cernăuți, foarte aproape de granița cu România. Tânărul a murit din cauza unei răni prin împușcare. Corpul neînsuflețit al grănicerului în vârstă de 24 de ani a fost găsit, cu uniforma pe el, de un alt militar care era cu el. Grănicerul era în timpul serviciului când a fost găsit împușcat.

Purtătorul de cuvânt al Detașamentului de grăniceri Cernăuți, Serghei Brovko, citat de presa cernăuțeană de limbă ucraineană, a precizat că cu referire la cazul corpului neînsuflețit al unui grănicer că a fost găsit de un tânăr care era și el de serviciu și că pe trupul victimei a fost găsită urma unui foc de armă. „Nu putem dezvălui identitatea decedatului, dar băiatul avea 24 de ani. Acum polițiștii lucrează acolo”, a spus Serhiy Brovko.

În același timp, Poliția Națională din regiunea Cernăuți nu comentează acest incident. O parte a presei de limbă ucraineană de la Cernăuți indică faptul că Detașamentul de grăniceri speculează că ar putea fi vorba despre un caz de sinucidere, dar motivele finale vor fi stabilite prin anchetă. De altfel, cea mai mare parte a mediei cernăuțene s-a ferit să intre în jocul speculațiilor de vreun fel pe tema asta, limitându-se la fraze de genul „în prezent, ofițerii oamenilor legii lucrează la fața locului” sau „Circumstanțele acestui caz sunt cercetate de oamenii legii”.

Pe de o parte, nu ar fi primul caz în acest an când un grănicer din țara vecină moare în timpul serviciului, cel puțin un caz de sinucidere fiind documentat în această primăvară și fiind pus pe seama unei decepții în dragoste. Ca și în cazul de la Seletin, și grănicerul care și-ar fi curmat zilele în jurul datei de 18 aprilie avea 24 de ani.

Pe de altă parte, Seletin este un sat frecventat de contrabandiști, situat pe malul stâng al cursului superior al râului Suceava, și cu toate că nu există un punct de trecere al frontierei, Seletin este o localitate destul de importantă, aflată la confluența unor drumuri și cam pe la jumătatea distanței dintre punctele de trecere a frontierei de la Izvoarele Sucevei – șepit, respectiv Ulma – Rusca. Pe malul drept al râului Suceava se află satul Costileva (de fapt sunt două sate Costileva – de jos și de sus, numai că în nomenclatorul localităților figurează ca fiind una singură) din comuna suceveană Ulma. Coincidență sau nu, în seara zilei de miercuri a fost tras un foc de armă la Costileva, în plan vertical, de către polițiștii de frontieră români care încercau să prindă un contrabandist sau poate mai bine zis cărăuș de țigări. Acesta din urmă nu a fost prins, reușind să treacă înapoi granița, fraudulos către zona Seletinului. (D.P.)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …

One comment

  1. Cretinii ne mai baga si in razboi acuma cu batutii in cap.