Monday , December 5 2022

Gheorghe Flutur nu vrea să reprimească în partid primari dezertori şi anunţă posibile alegeri anticipate în localităţile traseiştilor

 “Eu cred că trebuie să spunem clar că populaţia a taxat trădarea şi trădătorii, dar în egală măsură au fost taxaţi şi traficanţii de primari: PSD. Toate partidele politice trebuie să tragă concluzii de aici. Si noi am avut în trecutul nostru greşelile noastre şi trebuie să învăţăm de la electorat cu toţii. Astăzi a plătit PSD şi a plătit pentru abuzul de putere”, a declarat, ieri, Gheorghe Flutur

flutur conferinta [800x600]


Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur s-a delimitat, ieri, de orice efort în vederea reconsolidării relaţiilor dintre primarii care au plecat înainte de alegerile prezidenţiale în ideea susţinerii candidaturii lui Victor Ponta şi nou înfiinţatul partid rezultat în urma fuziunii dintre PNL şi PDL. Gheorghe Flutur a explicat că noul PNL rezultat în urma fuziunii dintre PDL şi PNL îşi deschide uşile către tineri în ideea formării unei noi generaţii de politicieni, dar nu vrea să încapă printre aceştia şi cei care au părăsit partidul atunci când acestuia i-a fost greu şi ar fi avut nevoie de sprijin.
Ba mai mult, Gheorghe Flutur a ţinut să aducă o veste proastă pentru aleşii locali care au uzat de OUG 55/2014 – act normativ emnis de Guvern prin care, timp de 45 de zile, fuseseră suspendate toate prevedere referitoare la migraţia politică în ideea că trădătorii ar putea să-şi piardă mandatele. Astfel, senatorul Gheorghe Flutur a arătat că OUG 55/2014 a primit recent vot negativ în Camera Deputaţilor şi a spus că ar trebui să fie respins şi la Senat, caz în care primarii care şi-au schimbat partidul îşi vor pierde mandatele, iar în localităţile pe care le conduc ar urma să aibă loc alegeri anticipate.
“Eu cred că trebuie să spunem clar că populaţia a taxat trădarea şi trădătorii, dar în egală măsură au fost taxaţi şi traficanţii de primari: PSD. La ce i-a ajutat să ia 500 de primari (la nivel naţional – n.red.) pe bani publici? Cred că este învăţătură de minte mai ales pentru un partid la putere. Toate partidele politice trebuie să tragă concluzii de aici. Si noi am avut în trecutul nostru greşelile noastre şi trebuie să învăţăm de la electorat cu toţii. Astăzi a plătit PSD şi a plătit pentru abuzul de putere”, a mai spus Gheorghe Flutur.
EL crede că prin această decizie “primarii trădători” vor primi o a doua lecţie după cea din 16 noiembrie când au pierdut alegerile prezidenţiale. “Ne exprimăm speranţa că totuşi va fi o a doua lecţie după cea dată de electorat duminică la votul pentru alegerile prezidenţiale ca să avem alegeri anticipate în localităţile unde primarii au dezertat. Pentru că în momentul în care ai părăsit un partid trebuie să te gândeşti şi la consecinţe”, a declarat Gheorghe Flutur.
In judeţul Suceava în situaţia de a-şi pierde mandatele se află 24 de primari, unii din ei trecând la PSD iar alţii doar părăsind vechiul PNL sau fostul PDL şi optând pentru “independenţa politică”. In cea din urmă situaţie este vorba de primarii municipiilor Suceava, Rădăuţi şi Vatra Dornei, toţi plecând din PDL, dar în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale candidatul ACL (între timp devenit PNL) a avut cel mai mare număr de voturi.
Si primarii localităţi sucevene Ipoteşti, Poieni Solca, Dolhasca, Frasin, Berchişeşti, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Frătăuţii Vechi, Hânţeşti, Mălini, Stroieşti, Vereşti, Cornu Luncii, Crucea, Drăgoieşti, Frătăuţii Noi, Marginea, Ostra, Preuteşti, Dumbrăveni şi Vicovu de Jos au făcut pasul spre alte partide decât cele din partea cărora au candidat. Cei mai mulţi dintre aceşti primari, 18, au trecut de la PDL şi PNL la PSD, notabil fiind şi cazul primarului ales independent în 2012 la Vicovu de Jos, Constantin Mutescu şi care a mers la PSD. De prevederile din “Ordonanţa Dragnea” au mai uzat în judeţul Suceava 25 de viceprimari, 251 consilieri locali şi 13 consilieri judeţeni. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Podul de la Praxia va fi reabilitat anul viitor

Anul viitor vor demara lucrările de reabilitare a podului de la Praxia, situat pe un …