Wednesday , February 1 2023

Gheorghe Flutur, după discuții cu reprezentanții Transgaz: “Mă voi implica pentru accelerarea procedurilor și vom recupera timpul pierdut la construcția magistralei de gaz spre Vatra Dornei”

Marți 10 decembrie, la sediul Consiliul Județean Suceava, a avut loc o intâlnire, între președintele CJ, Gheorghe Flutur,  prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai Transgaz cu privire la construcția magistralei de gaz spre Vatra Dornei. “Am dorit să fim informați despre stadiul elaborării actelor normative necesare pentru demararea lucrărilor magistralei de gaz metan, pe o distanță de 27 km. Deși, în septembrie, ni se spunea că Hotărârile de Guvern pentru scoaterea din circuitul forestier și agricol ale suprafețelor de teren pe care urmează să fie construită magistrala sunt finalizate, în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Pentru scoaterea din circuitul forestier, documentele sunt în verificare la Garda Forestieră Suceava, urmând a fi transmise la Ministerul Mediului, Departamentul Păduri, și apoi începută procedura pentru emiterea Hotărârii de Guvern. Pentru terenurile agricole (fâșii) pe unde urmează să treacă conducta, aceastea trebuie scoase din circuitul agricol, APIA urmând să facă o situație cu privire la subvențiile achitate pe aceste terenuri. Aceste documente nu sunt finalizate. Urmează ca Transgaz să obțină de la Ministerul Agriculturii un document de scoatere a terenurilor din circuitul agricol. Azi am avut discuții și cu miniștrii Mediului și Agriculturii pe care i-am rugat să grăbească procedurile”, a declarat Gheorghe Flutur.

De asemena, președintele CJ a reamintit că Transgaz a scos la licitație lucrarea și a fost desemnată câștigătoare o firmă din județul Mureș și a solicitat ministrului Economiei să includă în bugetul pentru anul 2020 fonduri pentru realizarea acestei investiții.

“Am sperat că lucrurile sunt mai avansate după cum ne asigurau unii susținători ai vechii guvernări, dar se dovedește că a fost doar o poveste. Am dorit să informez opinia publică cu privire la stadiul real în care se gasește acest proiect. Totodată doresc să asigur ­po­pulația că mă voi implica pentru accelerarea procedurilor și vom recupera timpul pierdut”, declarat Gheorghe Flutur la finalul întâlnirii de ieri cu reprezentanții Transgaz. (O.S.)

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …

One comment

  1. Si cum rămâne cu Vicovu de Sus? Chiar recent am trimis un mesaj către pagina de Facebook PNL Suceava cu o știre din luna februarie a.c. în care promiteati ca faceți tot posibilul sa fie incluse în buget banii necesari pentru conectarea a 50 de localități. Nu am primit niciun răspuns.
    Acum sunteți la guvernare, dar nu mai menționați nimic? Deci, pe când avem gaz și la Vicov?