Friday , October 22 2021

Gheorghe Flutur ar putea deveni prim-vicepreședinte al PNL, după Congresul din 25 septembrie

După Congresul PNL din 25 septembrie, consiliul național de coordonare al partidului urmează să aleagă întreaga echipă de conducere a partidului. În tabăra Cîțu se discută deja despre împărțirea funcțiilor.

Cei patru prim-vicepreședinți ai PNL ar urma să fie Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur și Lucian Bode, în cazul în care Florin Cîțu câștigă președinția partidului, conform discuțiilor care se desfășoară în acest moment în tabăra actualului premier, susțin surse politice pentru News.ro.

De asemenea, și europarlamentarul Daniel Buda, unul dintre apropiații lui Emil Boc, vizează o funcție de prim-vicepreședinte.

În acest moment, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL sunt: Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava și Raluca Turcan. Ultimii doi vor rămâne pe dinafară, susțin sursele citate.

Mircea Hava e aliatul președintelui PNL Ludovic Orban, în timp ce Raluca Turcan face parte din echipa lui Florin Cîțu, însă fără a fi în cercul de apropiați ai premierului.

Consiliul Național de Coordonare este cel care, după Congresul din 25 septembrie, va alege întreaga echipă de conducere a partidului – Biroul Executiv (BEx). În urmă cu patru ani, toți prim-vicepreședinții, precum și majoritatea covârșitoare a vicepreședinților și membrilor BEx erau din echipa lui Ludovic Orban.

Raluca Turcan ar putea rămâne și fără Ministerul Muncii, susțin sursele cotate.

În octombrie, după congresele PNL și USR PLUS, împărțirea funcțiilor în guvern și în Parlament ar putea fi rediscutată, ocazie cu care Raluca Turcan ar putea fi înlocuită cu Robert Sighiartău în funcția de ministru al Muncii.

O altă variantă vehiculată în PNL pentru portofoliul Muncii este Cătălin Boboc, actual secretar de stat în minister.

Conducerea PNL numără patru prim-vicepreședinți și 16 vicepreședinți – 8 coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepresedinti pe regiunile de dezvoltare. (Ziare.com)

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …

One comment

  1. Intr-o asemenea companie de pomina (de rasul lumii) cu orban, catu, iohanis s.a. nu este de mirare sa ne asteptam la orice gogomanie , despre care in sfarsit roamnii sau lamurit si saturat !!!!!