Monday , September 26 2022

Garsonieră dintr-un bloc de pe strada Dimitrie Cantemir, incendiată intenţionat

incendiu1 [800x600]

Focul a izbucnit sâmbătă noaptea, într-o garsonieră de la etajul doi al blocului. Pompierii au stabilit că focul a fost pus intenţionat. In urma incendiului, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică dimineaţă, in blocul “Zimbru”, de pe str. Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava, pompierii salvând cu scara mecanică zece locatari afectaţi de fumul şi gazele toxice degajate şi acordând primul ajutor pentru patru locatari intoxicaţi cu monoxid de carbon.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, o explozie urmată de un incendiu s-a produs duminică dimineaţă, într-o garsonieră situată la al doilea etaj al blocului, iar pentru stingerea focului au intervenit pompierii militari cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD.
La sosirea pompierilor, incendiul era puternic, fiind degajate cantităţi mari de fum şi gaze toxice, iar din această cauză mai multe persoane cereau ajutor de la geamurile locuinţelor.
Pentru aceştia, pompierii militari au realizat dispozitive de salvare, cu ajutorul scărilor culisante şi al autoscării mecanice, fiind salvaţi zece locatari, din care trei minori, în timp ce locatarii de la parter şi de la primul etaj, aproximativ 15 persoane, au reuşit să iasă din clădire înaintea sosirii militarilor.
Pe timpul intervenţiei, echipajele de pe ambulanţele S.A.J. au acordat primul ajutor medical pentru patru persoane, care au prezentat simptome de intoxicaţie cu monoxid de carbon, iar trei dintre acestea, un tânăr în vârstă de 16 ani şi două femei de 22, respectiv 71 de ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:50, după aproape patru ore de intervenţie.incendiu2 [800x600]
în incendiu, au ars mobilierul, articole textile şi obiecte de uz casnic, aflate în interiorul garsonierei, s-au degradat uşile de la intrarea în locuinţele de pe palierul etajului al doilea, tâmplăria din lemn a unui balcon, tâmplărie din PVC, geamuri termopan, zugrăveala pereţilor, dar şi alte bunuri.
Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a menţionat că respectiva locuinţă nu era racordată la reţeaua de gaze naturale, iar proprietarul nu era acasă.
Pompierii au stabilit că incendiul a fost pus intenţionat. Locatarii din bloc cred că un individ care a sărit de la etaj cu hainele cuprinse în flăcări este autorul incendiului. Garsoniera în care s-a produs explozia este a unei femei de 45 de ani care locuieşte în Italia. (O.S.)

Vezi si

Încă un pas pentru operaționalizarea transportului metropolitan din jurul Sucevei

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul …

One comment

  1. persoana respectiva a decedat care au vazuto locatrii a fost pus de un italian sa dea foc care se afla cu el pentru a se razbuna p romanca