Tuesday , May 24 2022

Garda de Mediu a amendat o firmă din Cacica pentru depozitarea incorectă a deșeurilor lemnoase și un operator care a transportat lemn prin albia unui curs de apă 

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la disconfortul creat prin zgomot și miros provenit de la incendierea deșeurilor de la o societate care desfășoară activități de tăierea și rindeluirea lemnului în comuna Cacica. O echipă de comisari s-a deplasat la fața locului, unde a constatat că operatorul a depozitat direct pe sol, în afara platformelor autorizate/betonate, deșeuri rezultate din activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului.

Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, și anume un avertisment și o amendă în valoare de 7.500 lei – conform prev. HG nr. 2293/2004 privind gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase și conform prevederilor HG nr. 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor. Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate.

O altă petiție înregistrată la Garda de Mediu Suceava privea desfășurarea activității de exploatare forestieră pe raza unui ocol silvic din județ. Comisarii de mediu au constatat faptul că în faza tehnologică de apropiat masa lemnoasă rezultată din exploatarea unei partizi se efectua transportul neconform al acesteia, prin albia minoră a cursului de apă. În consecință, operatorul economic ce desfășura aceste activități a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 lei, fiind impuse măsuri de remediere a neconformităților. (O. N.) 

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …