Friday , October 22 2021

Francezii de la Peugeot scot la vânzare MAŞINA CU AER, în premieră mondială

peugeot cu aer

Peugeot este primul producător auto care va scoate la vânzare masşna cu aer comprimat, până în 2016, tehnologie care reduce consumul cu benzină sau motorină cu 80%.
Peugeot Citroen a anuntat ca lucreaza la tehnologia care va combina combustibilii clasici cu aerul si ca motorul “Hybrid Air” va fi pe piata pana in 2016, potrivit Incont.ro.
Sistemul, instalat mai intai pe un Peugeot 208, va combina un motor normal cu un sistem revolutionar care va functiona pe baza de aer comprimat si care va reduce consumul de benzina chiar si cu 80%, scrie Daily Mail.
O masina pe care se va instala “Hybrid Air” va fi cu aproximativ 1.500 de euro mai ieftina decat actualele modele hibrid.
De mai bine de doi ani, 100 de oameni de stiinta si ingineri lucreaza la masina care va merge cu aer, in conditii ultra-secrete, la centrul de cercetare din orasul francez Velizy, la sud de Paris.
“Hybrid Air” este pariul pe care directorul executiv al producatorului auto, Philippe Varin, il face, in incercarea de a salva compania de renume mondial, care se afla pe marginea prapastiei din cauza crizei financiare.
Sistemul revolutionar va putea fi instalat pe orice masina fara a modifica in vreun fel designul si fara a folosi din spatiu. Pe dinafara, o astfel de masina va fi identica cu una conventionala.
 

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …