Wednesday , February 8 2023

Fotbalistul Radu Sava, de la FCM Suceava, înjunghiat în plină stradă

Fundaşul central al principalei echipe a judeţului a intrat într-un conflict duminică dimineaţa, pe când se întorcea de la o nuntă petrecută în restaurantul “Vivendi”, fostul “Zimbru” . La intrarea în Piaţa Mică, Radu Sava de 28 de ani, a fost înjunghiat de doi indivizi pe care nu i-a identificat u prietena lui a fost cea care a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.  Radu Sava a fost internat la Spitalul Judeţean cu plăgi înjunghiate în zona inimii şi a abdomenului

Fotbalist Sava22 [800x600]

Un incident care ar fi putut avea urmări grave pentru viaţa fotbalistului sucevean Radu Sava şi pentru destinul echipei de fotbal FCM Suceava la care acesta evoluează a avut loc, ieri dimineaţă, pe strada Universităţii din Suceava, la mai puţin de 30 de metri de Poliţia Municipiului reşedinţă de judeţ, la intrarea înspre Piaţa Mică.
In jurul orei 04.50, Delia Ciubotaru, de 19 ani, din comuna Udeşti, a sunat la 112 şi a anunţat faptul că prietenul ei Ionuţ Radu Sava, de 28 de ani, din municipiul Suceava, fotbalist la FCM Suceava, a fost agresat pe strada Universităţii, în apropiere de strada ce duce spre Piaţa Mică. Din cercetările făcute de poliţişti reiese faptul că în jurul orei 04.45, cei doi au plecat de la restaurantul “Vivendi” fostul “Zimbru”, unde au participat la o nuntă şi se îndreptau spre stadionul Areni. Pe drum, fotbalistul sucevean a fost abordat de doi tineri, pe care a încercat să-i evite, însă fără succes, între cei trei având loc o altercaţie fizică. Pe parcursul bătăii, unul dintre indivizi a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe Sava în burtă, după care agresorii au luat-o la fugă printre blocurile din spatele Scolii de Arte din Suceava. Fotbalistul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Suceava unde a primit îngirjiri de specialitate, fiind diagnosticat cu “plagă înjunghiată hipocondru drept”, medicii stabilind că este în afara oricărui pericol, având noroc că lovitura nu i-a atins un organ vital. Totuşi, doctorii au precizat că Radu Sava are nevoie de opt zile de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. Fotbalistul nu a vrut să depună plângere împotriva agresorilor săi.
Contactat telefonic, Radu Sava a povestit că era împreună cu prietena sa pe strada Universităţii, în zona Poliţiei municipale, când de pe partea cealaltă a străzii au traversat doi tineri de aproximativ 17 – 18 ani, pe care nu îi cunoaşte şi care l-au întrebat dacă sunt “ceva probleme”. Acesta a încercat să aplaneze conflictul, însă cei doi au scos o macetă, respectiv un cuţit cu lama de circa 20 de centimetri, unul dintre indivizi lovindu-l cu cuţitul în burtă. Sava a fost dus la spital unde i-au fost aplicate două copci la rana suferită în zona abdominală. El a mai precizat că zilele următoare va depune plângere împotriva celui care l-a înjunghiat. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “loviri sau alte violenţe”, cercetările fiind continuate pentru prinderea autorilor.
Intâmplarea face ca echipa fanion a judeţului la care evoluează Radu Sava ca şi fundaş central să se fi întors din cantonamentul de la Poiana Negri chiar vineri, la mai puţin de 48 de ore de la nefericitul eveniment. Jucătorii echipei aveau liber până marţi când antrenamentele vor fi reluate pe Stadionul Areni.
Radu Sava este jucător de bază la echipa FCM Suceava şi unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei alb vişinii, el evoluând în tricoul echipei care nu până mai demult se numea Rapid CFR Suceava încă de la promovarea în liga a II-a, în anul 2012. Fotbalistul care în trecut a jucat şi pentru Farul Constanţa este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la suma de 150.000 de euro. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

2 comments

  1. Sunt camere video in zona aia ,e asa greu sa vizioneze???Oricum daca a patit asta nu a patit degeaba…

  2. La doi pași de Poliția MUNICIPIULUI.Acesta este orașul comună Suceava unde este o victorie dacă ajungi întreg acasă.Organele dormitează prin mașini(un domn și o doamnă) bine și tîlharii stau la drumul mare.CERȘETORI ,MIZERIE ,VAGABONZI,lipsa locurilor de muncă,nemunca astea sunt peisaje din SUCEAVA .