Monday , December 5 2022

Ford va iesi de pe pietele din Japonia si Indonezia

Ford, al doilea mare producator auto din SUA, a anuntat luni inchiderea tuturor operatiunilor din Japonia si Indonezia in acest an deoarece nu vede “o cale rezonabila spre profitabilitate” in cele doua state, unde nu reuseste sa-si majoreze cota de piata.
ford

“Din pacate, in urma acestei retrageri membrii echipelor noastre din Japonia si Indonezia nu vor mai lucra pentru Ford Japonia sau Ford Indonezia”, a anuntat presedintele diviziei Asia Pacific, Dave Schoch, transmite Reuters.
In 2015, si rivala General Motors a decis sa nu mai produca vehicule in Indonezia, din cauza concurentei intense din partea producatorilor auto niponi.
Ford a inceput sa opereze in Japonia in 1974 si are o retea de 52 de dealeri si 292 de angajati. Anul trecut, compania a vandut in Japonia aproximativ 5.000 de vehicule.
In Indonezia, unde a intrat pe piata in 2002, producatorul auto are 35 de angajati si vinde prin intermediul a 44 de dealeri care detin franciza Ford. In 2015, a vandut aproape 6.000 de vehicule.
Piata auto din Japonia este dominata de producatorii niponi Toyota, Honda si Nissan Motor.
Ford a dat asigurari ca participatia minoritara pe care o detine la Mazda nu va fi afectata de iesirea de pe aceasta piata.
In Romania, Ford a demarat productia la fabrica din Craiova in 2012, odata cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici si prima masina romaneasca de 5 stele EuroNCAP. Tot in 2012, Ford a inceput sa produca la Craiova si motorul EcoBoost.

Vezi si

Patru autoutilitare dintr-o parcare din Șcheia au fost distruse de un incendiu (FOTO, VIDEO)

Duminică seara a fost semnalată izbucnirea unui incendiu la o autoutilitară dintr-o parcare de pe …