Monday , December 4 2023

Flutur: „Sper ca Rădăuţiul să păşească în 2021 cu această mult aşteptată şosea de centură”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a mers miercuri pe şantierul şoselei de centură a municipiului Rădăuţi. El a spus că investiţia este aproape de finalizare. Președintele CJ Suceava şi-a exprimat speranţa că şoseaua de centură va fi terminată până la finalul acestui an.

„Ce este important este că se lucrează la sensurile giratorii. Aici suntem undeva pe breteaua care face legătura cu drumul spre Gălănești – Putna. Sunt șapte sensuri giratorii. Înțeleg să se lucrează și sunt în fază foarte avansată în momentul acesta. De asemenea, sunt peste 14 kilometri pe care s-a turnat covor asfaltic. Eu cred că având foarte multe utilaje concentrate aici se poate finaliza până la sfârşitul anului această centură foarte foarte necesară pentru municipiul Rădăuți”, a spus Gheorghe Flutur după ce a participat la depunerea jurământului noului primar al municipiului Rădăuți și adăugând că de acolo a mers direct pe șoseaua de centură. Cele șapte sensuri giratorii fac legătura cu localităţile învecinate, printre care Dornești, Marginea, Volovăț sau Horodnic de Sus.

După ce a verificat stadiul lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, Gheorghe Flutur a precizat că acestea sunt finalizate în procent de 91%. Președintele CJ a detaliat că dacă vremea va fi favorabilă, constructorul a spus că șoseaua de centură a municipiului Rădăuți va putea fi dată în circulație în prima parte a lunii decembrie 2020. El a amintit că Guvernul a emis o hotărâre pentru exproprierea unor terenuri, în vederea relocării unor conducte de gaze naturale.

„Mai e o lună de lucru intens şi vreau să vedem de ce mai au nevoie. Ultima Hotărâre de Guvern cu nişte exproprieri de teren pentru cei de al Transgaz s-a finalizat”, a spus, printre altele, șeful administrației județene sucevene. Conform acestuia, şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi are o lungime de 16,7 kilometri, iar valoarea investiţiei este de peste 21 de milioane de euro.

„Sper ca municipiul Rădăuţi să păşească în anul 2021 cu această mult aşteptată şosea de centură, care înseamnă aerisirea oraşului şi perspective frumoase de dezvoltare economică. Ştiu foarte bine aşteptările dumneavoastră, fie că vorbim de utilităţile de care aveţi nevoie, apă, canal şi celelalte servicii, sau de investiţiile din programele guvernamentale şi europene. Eu personal sunt pregătit să dezbrac haina politică de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi să o îmbrac pe cea de administraţie şi să vă ajutăm aşa cum meritaţi. Am spus-o şi îmi păstrez ceea ce am promis în campania electorală, a venit vremea dezvoltării Rădăuţiului. Felicitări domnule primar Bogdan Loghin şi contaţi pe mine”, a declarat președintele CJ Suceava după şedinţa în care Bogdan Loghin a depus jurământul de primar.

Președintele CJ Suceava adăugat că l-a rugat pe primarul recent investit în funcție să facă o analiză privind semnalizările de trafic a tuturor străzilor care se întâlnesc cu centura ocolitoare a municipiului Rădăuți. Pentru că cei care construiesc centura văd că au început și marcajele, premarcările, dar foarte important este ca municipiul Rădăuți să aibă marcaje, străzile locale de aici și legătura dintre ele și centură, pentru fluidizarea traficului. Pentru că până la urmă ce așteaptă rădăuțeanul? Scoaterea de urgență a traficului greu, să lăsăm centrul Rădăuțiului să respire. Acest lucru se va realiza în perioada următoare, dar va trebui o implicare foarte mare și a autorităților locale și în primul rând de aici de la Rădăuți, dar și a localităților satelit ale Rădăuțiului”, a precizat Gheorghe Flutur.

Bazele acestui proiect au fost puse încă din 2011 – 2012, când a fost licitată această centură, după care a fost o pauză între 2012 și 2018, când nu s-au alocat fonduri pentru această investiţie. Gheorghe Flutur a declarat că lucrările au fost reluate în 2018. „În acest an au fost alocate sume foarte importante de bani pentru finanțarea acestei lucrări. Va fi un câștig uriaș pentru întreaga zonă a Rădăuțiului. Este o investiție care înseamnă dezvoltare economică”, a încheiat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

Conferința ”Drogul, calea spre infern”, în Suceava și Rădăuți

Baroul Suceava, în parteneriat cu Instituția Prefectului județului Suceava și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, continuă …