Thursday , June 20 2024

Flutur: Pentru renumele pe care l-a avut, Bucșoaia merită să devină cea mai mare tabără școlară din țară

Cea mai mare tabără pentru tineret din țară va funcționa în orașul Frasin, la Bucșoaia. În urmă cu doi ani, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a făcut mai multe demersuri pentru preluarea de către Ministerul Tineretului și Sporturilor a acelei tabere care e în paragină, pentru că era la Primăria Frasin iar ulterior Ministerul – tot la solicitarea CJ Suceava – a făcut un proiect și l-a depus la Compania Națională de Investiții.

Aceasta, la rândul ei, a organizat o licitație care a fost atribuită după o perioadă de timp în noiembrie 2021 și o firmă bucureșteană despre care am relatat în cotidianul Obiectiv de Suceava s-a angajat să realizeze studiul de fezabilitate necesar. Numai că la finalul anului trecut încă nu erau semnale certe că se finalizează documentația, cu toate că progrese au fost înregistrate, aspecte care de asemenea au fost relatate în paginile cotidianului nostru.

În ședința de miercuri, 11 ianuarie 2023, a deliberativului județean sucevean, Gheorghe Flutur a declarat că în cursul zilei de luni a discutat la Ministerul Tineretului și Sportului despre stadiul de modernizare a acestei tabere. „Marțea viitoare avem o întâlnire într-o fază finală cu acest proiect. Va fi cred cea mai mare tabără din țară, de 900 de locuri, cu multe spații de cazare, locuri de joacă, terenuri pentru sport și fel de fel de preocupări pentru copiii care rămân acolo, de la meșteșuguri, încondeiat ouă, până la înot, echitație și așa mai departe. Pare un proiect foarte interesant și îmi doresc foarte mult să avem acest proiect în județul Suceava. Suntem în linie dreaptă cu el”, a spus Gheorghe Flutur. Ministerul Tineretului este cel care va putea organiza tabere și cantonamente la Bucșoaia iar șeful administrației județene sucevene consideră că, pentru renumele pe care l-a avut Bucșoaia odinioară, merită efortul de a fi refăcută. (D.P.)

Vezi si

119 absolvenți ai Promoției Avram Iancu – 200 și-au luat rămas bun de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” (FOTO)

În cadrul festivității de încheiere a anului școlar 2023-2024, care a avut loc vineri, au …