Tuesday , October 4 2022

Flutur: La mijlocul săptămânii viitoare vom deschide 5 nivele ale Spitalului Nou pentru pacienți non-COVID

Președintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava Gheorghe Flutur a declarat vineri ca o analiza   care avut loc la Spitalul Judeţean arată că se pot face deja internări pentru chirurgie pediatrică și neurologie, atât pentru pacienți COVID cât și non-COVID.

„Așa cum sunt organizate lucrurile, la mijlocul săptămânii viitoare vom putea deschide 5 nivele ale Spitalului Nou pentru pacienți non-COVID. Medicul epidemiolog, care a semnat recent un contract cu Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”, va verifica și aviza soluția de separare a circuitelor funcționale COVID și non-COVID, pentru a face posibilă revenirea în scurt timp a funcționării Spitalului la activitățile anterioare pandemiei, care va fi în proporție de 70%, într-o primă etapă”, a declarat Gheorghe Flutur.

Aceste circuite au fost prezentate și analizate în ședința Consiliului medical, fiind discutate și cu DSP Suceava.  „Evoluția din ultimele zile ne arată o reducere a numărului de cazuri COVID-19, dar trebuie păstrată vigilență pentru a evita apariția de noi focare. Astăzi la SJU Suceava sunt internați 206 pacienți pozitivi”, a spus președintele CJ Suceava.

Potrivit acestuia, conducerea Consiliului Județean Suceava este permanent alături de „managementul” SJU pentru revenirea la normal, în cel mai scurt timp, a acestei deosebit de importante unităţi medicale sucevene. „Ca prioritate avem realizarea unui ATI în zona Secției de Infecțioase, la Spitalul Vechi. Se va putea face triaj epidemiologic și bolnavii non-COVID vor fi internați la Spitalul Nou. Îmbucurătoare este situația în centrele DGASPC Suceava de la Sasca și Costâna. Testele efectuate recent la pacienți și beneficiari ne arată ca mai fiind confirmate pozitiv doar 3 persoane la Sasca și 4 persoane la Costâna, care se simt bine, sunt supravegheate, monitorizate din punct de vedere medical și sper, sunt semne, că se vor vindeca și ele foarte repede”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

UPDATE: Grav accident la Bunești. O femeie de 52 de ani a murit după ce o mașină a căzut de pe un podeț (FOTO)

Marti, in jurul orei 16:30, pe DC 70A, pe raza comunei Bunești, s-a produs un …