Friday , December 1 2023

Flutur cere o întâlnire urgentă cu șefii de spitale din județ. ”Spitalul Județean este blocat. Sunt prea multe solicitări din teritoriu”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat joi, 21 septembrie, la inaugurarea unei secții de Radiologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și dotarea ei cu CT și altă aparatură de ultimă generație. Cu această ocazie, el a subliniat necesitatea unei întâlniri urgente la nivel județean cu toți factorii implicați pentru a găsi soluții pentru fluidizarea fluxului de pacienți, cu referire specială la Spitalul Județean Suceava.
„Va trebui urgent să avem o întâlnire la nivel județean sub coordonarea prefecturii la care să fie invitați managerii de spitale, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, șefii administrațiilor publice locale care au spitale în subordine pentru a eficientiza și fluidiza fluxul de pacienți. Acest lucru este necesar și pentru că deseori Spitalul din Suceava este blocat pentru că sunt prea mult solicitări din teritoriu, unele dintre ele nejustificate”, a declarat Gheorghe Flutur, după ce a discutat cu medicii din Câmpulung Moldovenesc, pentru a afla care sunt probleme lor.
Astfel, pe lângă problema supraaglomerării la UPU, președintele CJ a identificat și alte situații unde trebuie îmbunătățiri sau modificări în funcționarea sistemului medical:  „Este nevoie de găsirea unor soluții astfel încât mai multe spitale să beneficieze de mai multe linii de gardă. De exemplu cel de la Câmpulung Moldovenesc are doua linii de gardă și mai solicita cel puțin încă două. Zonele sensibile sunt pediatria, ortopedia, dar și altele.
Trebuie să discutăm despre investiții complementare în dotări, în așa fel încât un spital deține un aparat foarte complex pentru niște servicii, iar altul nu are resurse financiare să îl cumpere, celălalt spital să investească în altă aparatură tot foarte necesară care să deservească ambele zone.
S-a discutat și va trebui să găsim soluții pentru criza medicilor în anumite specializări, ATI, anestezie, infecțioase, pentru a acoperi necesarul de medici de astăzi în județul Suceava”.
În ce privește inaugurarea de la Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc, menționăm că secția de Radiologie a fost dotată cu aparatură de ultimă generație – Computer Tomograf (CT), dar și altă aparatură necesară pentru ca pacienții să nu mai facă un drum până la Suceava sau în alte centre pentru investigații de specialitate
Valoarea proiectului pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este de 5 milioane de euro.
„Zona Câmpulung Moldovenesc deservește 56.000 de locuitori arondați acestui spital și vestea bună este că se va lucra și în regim ambulatoriu pentru a da consultații celor interesați. Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc s-a schimbat la față în totalitate. Nu cu mult timp în urmă participam la inaugurarea unei secții moderne de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) la Câmpulung Moldovenesc. Cu puțin timp în urmă a început și un proiect pe fluide medicale, adică aducerea oxigenul în siguranță la patul bolnavului și a altor fluide medicale la capul pacientului”, a subliniat Gheorghe Flutur.
La întâlnire a fost prezent, pe lângă primarul municipiului, conducerea Spitalului Municipal, directoarea Direcției de Sănătate Publică Suceava și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava. (O.S.)

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …

One comment

  1. Bine asa! Acum se pricepe si la servicii de urgenta?
    Fluidizarea fluxului la spital modelul Flutur este la fel cu optimizarea fluxului la aeroport?
    Bine de stiut pentru alegeri. Toata lumea cauta candidati multitasking.