Sunday , January 29 2023

Flutur: Au început lucrările la drumul care duce la punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Şipote, Ucraina

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că vremea bună din ultima perioadă a permis începerea lucrărilor la drumul județean care duce la punctul de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Shepit (Şipote) Ucraina
Reamintim că la sfârșitul anului trecut a fost semnat un contract de execuție lucrări, pe un Program transfrontalier România-Ucraina, în valoare de 3,2 milioane euro,
”Acum lucrările sunt în plină desfășurare, chiar pe tronsonul de la frontieră spre Izvoarele Sucevei, vremea permițând săpături, umpluturi, terasamente. Este un tronson de 3 km, atât cât a mai rămas de asfaltat pe acest drum. Lucrări se fac și pe partea ucraineană, tot pe Program transfrontalier. Este drumul care face legătura cu Șipote, locul unde s-a născut marele Ciprian Porumbescu”, a  declarat președintele CJ Suceava.
Finanțarea lucrărilor la obiectivul de investiție ”Modernizare DJ 175 Izvoarele Sucevei – frontiera Ucraina, km 43+600 – 46+600, județul Suceava” este asigurată printr-un proiect care este parte dintr-un mai amplu program european transfrontalier. Au fost necesare trei licitații pentru ca, în final, la cea de-a treia să poată fi desemnat un câștigător și anume asocierea firmelor RARD CONSTRUCT S.R.L. (leader), DELTA TOMIS S.R.L. (asociat/ofertant), ELECTRO ANDSILV (subcontractant declarat) și ROMAN IMPEX PREST S.R.L. care este, de asemenea, în calitate de asociat ofertant.
Proiectul presupune  executarea  în cel mult 13 luni (conform fișei de date a achiziției) a lucrărilor de modernizare a unei porțiuni de trei kilometri din drumul județean care duce din centrul comunei Izvoarele Sucevei până la punctul de trecere al frontierei spre Ucraina.

„O investiție pe bani europeni, așteptată de mult și sunt convins că după ce se va deschide acest punct va fi o circulație intensă pentru că și de o parte și de alta sunt oameni cunoscuți, sunt rude, sunt zone turistice minunate și în Putila, aici, aproape de graniță, în Ucraina, și la noi, spre Fundu Moldovei și Câmpulung Moldovenesc”, a spus președintele Consiliului Județean.

Conform acestuia, firma constructoare a dat asigurări că până la sfârșitul acestui an lucrările vor fi finalizate. (O.S.)

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …