Friday , December 1 2023

Flutur anunță finalizarea studiului de fezabilitate pentru centura Humorului

Flutur a reamintit și pașii făcuți după ce organizarea tuturor procedurilor a fost preluată de Consiliul Județean Suceava. În ianuarie 2021 a fost încheiat un proiect de parteneriat cu Ministerul Transporturilor. În perioada ianuarie – octombrie 2021 a fost organizată licitația pentru studiul de fezabilitate. În perioada octombrie 2021 – octombrie 2022 s-a elaborat studiul de fezabilitate (propunerea și alegerea tronsonului drumului, studiul geotehnic – foraje, descărcarea arheologică, studiul de trafic).
În perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, s-a întocmit documentația pentru Acordul de Mediu, acordul de la Apele Romane, s-au identificat proprietarii și a fost schimbată sursa de finanțare de pe POIM pe POT (Programul Operațional de Transport 2021-2027).
În prezent, se lucrează la obținerea acordului de mediu, aprobarea studiului de către Ministerul Transporturilor și aprobarea prin Hotărâre de Guvern, scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție a variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului.
”Toate acestea sunt posibile datorită asumării răspunderii de către CJ Suceava și astăzi avem un proiect matur, urmând ca Guvernul României să hotărască mai departe. Reamintim că celelalte variante ocolitoare, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, sunt cu documentațiile în diferite faze la Ministerul Transporturilor și așteptăm demararea lor”,a mai declarat președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …

One comment

  1. Mda, poate ca da, poate că nu !, politicienii in general sunt; nteresati de voturi care sa le aducă pe maini bugetul României, de unde se “înfruptă infracțional” cu “4 mâini sau mai multe. Până atunci, traficul de-a lungul si latul județului Suceava, cine a fost; n vizită, stie ca este un adevarat “iad” de care tot politicienilor ” nu le pasă nici in fund”. Priviți circul murdar, jegos practicat de ei, adevarate nulități distrugătoare pentru Romania, o haită de adevarati mafioți.