Saturday , December 2 2023

Fiat oferă o primă de 1.500 de euro celor care renunţă la un Volkswagen

masini

Grupul auto italiano-american Fiat Chrysler Automobiles NV vrea să câștige noi clienți de pe urma scandalului în care este implicat rivalul german Volkswagen AG oferind o primă specială de 1.500 de euro tuturor celor renunță la oricare dintre mărcile de automobile care formează grupul Volkswagen (VW, Audi, Seat sau Skoda) în schimbul unui Fiat, se arată într-un memo intern publicat de cotidianul italian Il Giornale și care a fost confirmat de dealeri.
În timp ce reducerile oferite clienților pentru a trece de la o marcă de autoturism la alta sunt obișnuite, ofertele care țintesc în mod special un anumit producător sunt foarte rare. Oferta celor de la Fiat vine într-un moment în care Volkswagen trece prin cea mai gravă criză din istoria sa și scoate în evidență concurența acerbă dintre cei doi producători, potrivit Bloomberg.
În 2012 directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne a acuzat VW că a creat o “baie de sânge” în Europa cu strategia sa de preț în condițiile în care producătorii se chinuiau sa facă față unei scăderi semnificative a pieței auto. În replică, VW a amenințat că va părăsi ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile), al cărei președinte la acea dată era tocmai Marchionne.
Grupul auto german Volkswagen este implicat în prezent într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
 

Vezi si

Drapel impresionant, desfășurat în fața Cazinoului din Vatra Dornei

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, Tricolorul a fost arborat pe Cazinoul din …