Sunday , October 2 2022

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi, deși autorităţile i-au ameninţat cu sancţiuni de 3.000 de lei, informează Observatornews.

Iniţial, autorităţile au spus că cei care nu-şi vor da datele vor fi amendaţi cu până la 3.000 de lei, dar şeful Institutului Naţional de Statistică spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …

One comment

  1. Eu cred ca in 2017 am fost.in Romania ultima data.
    Ce mi se.pare anormal este ca in zilele astea in care toata lumea are CNP, pasapoarte, carti de identitate, certificate de nastere, telefoane din care meta, google.si gasca stie ce preferi, cum te deplasezi, cu cine comunici, cum arati si ce numar ai la papuci, in Romania plaiesii trebuie numarati ca septelul.