Monday , December 5 2022

Elevii suceveni au obţinut premii importante la Concursurile naţionale de Chimie şi Biologie de la Craiova

15elevi [800x600]

 Vasile Halip, elev în clasa a XI-a la Colegiul Silvic a obţinut premiul I la Concursul naţional de Chimie. Stefan Dascălu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş“ a obţinut marele premiu la Concursul de Biologie

 
Cinci elevi suceveni au participat în perioada 8-11 mai 2014 la Craiova la faza naţională a Concursului de Chimie “Petru Poni”, concurs destinat elevilor de la liceele tehnologice şi toţi au obţinut distincţii. Vasile Halip, elev în clasa a XI-a la Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc a obţinut premiul I, iar Nicoleta Ursachi, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Rădăuţi, Vasile Midon, elev în clasa a X-a la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” din Suceava şi Elena Lăcrămioara Ciubotariu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc au obţinut Menţiune MEN iar Olivia Enache, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” din Suceava a obţinut Menţiune specială.
In aceeaşi perioadă, tot la Craiova a avut loc şi faza naţională a Concursului de Comunicări Stiinţifice ale elevilor de liceu la Biologie, manifestare care dezvoltă interesul elevilor pentru cercetare în domeniul biologiei şi evaluează abilităţile acestora de a realiza forme complementare de învăţare. Concursul se concretizează prin realizarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme propuse de participanţi. Realizarea proiectului şi a investigaţiei ştiinţifice s-a făcut sub îndrumarea profesorului de Biologie. Suceava a fost reprezentată la această competiţie şcolară de către Stefan Dascălu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Petru Rareş“ din Suceava. Lucrarea cu care acesta s-a prezentat în concurs, “Atenţia-mecanism de integrare a organismului în mediu”, are la bază experimente prin care se demonstrează în ce măsură starea de atenţie poate fi controlată şi chiar dezvoltată şi a fost laureată cu marele premiu de către membrii juriului. (Cristina RUSTI)
 
 
 

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …