Electrician mort după ce stâlpul pe care lucra s-a rupt în două

reportersite
23 noiembrie 2020, 5:49

Vineri, la ora 15:08, polițiștii din Mălini au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a căzut de pe un stâlp în satul Poiana Mărului, comuna Mălini.

F. C., de 55 ani, din municipiul Suceava, angajat al SC. Bucovina Energo Consult SRL, efectua lucrări de înlocuire a cablajului unui stâlp de electricitate în satul Poiana Mărului, comuna Mălini fiind urcat pe stâlp, ocazie cu care acesta s-a rupt în două de la distanța de 3 metri față de sol, bărbatul fiind urcat spre vârful stâlpului și căzând la sol. În urma căderii, F.C. a intrat în stare de inconștiență. La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, care în urma efectuării manevrelor de resuscitare, a constatat decesul sus-numitului. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirilor infracțiunilor de ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,uciderea din culpă”.

SC Bucovina Energo Consult SRL, cu sediul în orașul Gura Humorului, este o firmă care efectuează lucrări pentru Delgaz Grid SA.