DSP a solicitat tuturor primăriilor din județ situația persoanelor vulnerabile

reportersite
27 noiembrie 2020, 6:10

Inspectorii sanitari doresc să întocmească o evidență a persoanelor aflate în situații de ris, a gravidelor și a persoanelor dializate, deoarece prognozele meteo anunță scăderi puternice ale temperaturilor

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Suceava au trimis zilele acestea adrese tuturor primăriilor din județ, prin care se solicită o situație exactă a persoanelor vulnerabile. Aici intră persoanele fără adăpost, bătrânii singuri, femeile însărcinate, peste șase luni, și persoanele dializate. S-a luat această decizie, deoarece prognozele meteo anunță scăderi dramatice de temperatură și se dorește evitarea unor tragedii.
secretarasite
”Este o acținune mai amplă, realizată împreună cu mai multe instituții și sprăm să adunăm toate datele pentru a putea monitoriza pe toată lumea”, a explicat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava. (C.R.)
secretarasite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. anonim 27/11/2020 la ora 10:23 -

    De ce trebuie sa ceara DSP date de acest tip primariilor cand exista platforme informatice, suple, adaptat care pot sa-ti dea orice tip de date pe care le solicicti.
    DSP ar putea sa le colecteze direct din baza de date a ANAF -acolo sunt banii si conturile persoanelor care beficiaza de orice tup de ajutor financiar de la statul roman.