Thursday , December 1 2022

Dramă la Finanţe: o angajată a înghiţit 100 de pastile când a aflat că va fi concediată (FOTO)

angela h finante -4

 Angela H., în vârstă de 46 de ani, angajată de 18 ani la Biroul Resurse Umane din cadrul DGFP Suceava, a primit ieri dimineaţă, alături de ceilalţi angajaţi ai unităţii fiscale sucevene, un preaviz prin care a aflat că-i va înceta contractul de muncă. Cu datorii în bănci şi fără perspectiva de a se onora de angajamentele bancare asumate anterior, femeia de 46 de ani a înghiţit toate pastilele pe care le avea la dispoziţie, circa 100 de tablete de Distonocalm şi Rivotril. Femeia a fost preluată de ambulanţă, transportată la spital unde a fost internată. Ieri, toţi cei peste 500 de angajaţi ai DGFP Suceava au primit un preaviz prin care erau anunţaţi că se încheie relaţiile contractuale cu defuncta structură . O bună parte dintre aceştia va fi preluată de nou înfiinţata Administraţie a Finanţelor Publice Suceava, parte a Direcţiei Regionale a finanţelor Publice Iaşi.  Din păcate, câteva zeci dintre angajati nu se vor regăsi însă în noua organigramă, printre aceştia numărându-se, se pare, şi femeia care a încercat ieri să-şi ia viaţa

Obiectiv de Suceava a fost “generos” când a anunţat cu o zi în urmă că ceva peste 70 de persoane vor primi preavize de concediere din structurile Direcţie Generale a Finanţelor Publice Suceava. Instituţia ca atare şi-a încetat activitatea începând cu 1 august 2013, iar angajaţii suceveni au structurilor subordonate au primite ieri dimineaţă preavize care anunţau încetarea relaţii de muncă. Evident, o mare parte dintre aceşti vor fi reangajaţi de noua structură – Administraţia Finanţelor Publice Suceava, moştenitoare a fostei Direcţii de Finanţe. Din păcate însă, câteva zeci de angajaţi ai fostei DGFP sunt obligaţi să-şi caute zilele acestea un nou loc de muncă, ei neregăsindu-se în noua organigramă.
Când, în dimineaţa zilei de ieri, angajaţii fiscului sucevean au primit pe masă preavizele de concediere, Angela H., de 46 de ani, mamă a unui copil de 16 ani şi angajată a structurilor fiscale sucevene de aproape 18 ani, a cedat psihic. Având împrumuturi la bănci comerciale în valoare totală de peste 400 de milioane de lei, un salariu de 2.500 de lei, Angela H. nu a rezistat presiunii preavizului şi a înghiţit toate pastilele pe care le avea la dispoziţie în poşetă, mai bine de 100 de tablete de Distonocalm şi Rivotril. Colegii ei au cerut imediat intervenţia unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care a venit la Palatul Finanţelor pentru a asigura primele îngrijiri medicale femeii care a decis să îşi pună capăt vieţii atunci când a aflat că va fi dată afară. Angela H. a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital unde a fost internată la secţia de Boli Interne.
La Spital, după ce medii au reuşit s-o stabilizeze, funcţionara de la Direcţia Generală a Finanţelor Suceava a declarat că în momentul în care a văzut pe biroul său, ieri dimineaţă, preavizul de concediere nu s-a gândit la nimic altceva decât la faptul că toate proiectele pe care le avea ea şi familia ei se prăbuşesc. Medicii de la Spitalul Judeţean Suceava au dat asigurări că după ce Angela H. a fost preluată în îngrijirea lor este acum în afara oricărui pericol, iar după câteva zile de internare îşi va putea relua activitatea. Pe de altă parte, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că în perioada care urmează va face o analiză corectă a modului în care se vor produce disponibilizările la cele două structuri nou înfiinţate – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi şi Direcţia Regională Antifraudă din Suceava, pentru a se preîntâmpina situaţii de acest gen, în condiţiile în care şi la Garda Financiară dar şi la defuncta Direcţie Generală a Finanţelor Publice Suceava au venit pe numele angajaţilor peste 500 de preavize de concediere. O parte dintre lucrătorii acestor structuri nu ştiu dacă vor putea să-şi continue activitatea în perioada care urmează. Cel puţin 30 dintre ei nu se mai regăsesc în organigrama structurii nou înfiinţate – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi. Printre aceştia se află şi Angela H. care a încercat să încheie socotelile cu viaţa după ce a considerat că a eşuat în profesia pe care a îmbrăţişat-o acum mai bine de 18 ani. Prefectul judeţului Suceava a promis că astăzi va purta o discuţie cu directorul Administraţiei Financiare Suceava, Petrică Ropotă, solicitând explicaţii privind evenimentul de o zi înainte.
Conform unei hotărâri de Guvern la nivelul întregii ţări au fost aprobate opt sedii ale Direcţiilor Financiare Regionale, la Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Bucureşti şi Galaţi. In toate structurile deconcentrate ale fostelor Direcţii de Finanţe Publice lucrătorii au primit preavize de concediere, acestea fiind direcţionate în principal pentru cei care au deţinut funcţii de conducere. Sunt situaţii în care aceste preavize au fost transmise către mai toţi angajaţii, lucru care a produs mari descumpăniri în rândul acestora, iar la Suceava precum s-a văzut, s-a ajuns la situaţii dramatice. Seful Administraţiei Financiare Judeţene Suceava, Petrică Ropotă, nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii legate de modul în care se face reforma fiscală în cadrul instituţiei pe care a condus-o de aproape opt ani. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Ioan Stan, de 1 Decembrie: Faptele noastre bune, realizările noastre, sunt cel mai înalt omagiu pe care îl putem aduce țării

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a transmis un mesaj în care arată că încărcătura …

5 comments

 1. TRAIASCA USL !!!!
  Se cam tin de promisiuni BAJETII astia:
  – 1.000.000 de locuri de munca (poate au uitat sa puna MINUSUL)
  – Impozitare mai MICA.
  In concluzie ,……LA ASAPOPULATIE , ca natiune nu-i putem sa-i spunem, asa rezultate.
  IN OPINIA MEA, INCA ESTE PREA PUTIN CE NI SE INTAMPLA.

 2. Imi pare rau pentru doamna respectiva. Insa sunt altii care au salarii de 600-800 de lei, daca si aia si-ar baga pastile pe gat…unde vom ajunge?

 3. E tragic momentul dar ,E bine ca a stat 18 ani intr-un singur loc de munca la cald,in oras.Altii in 18 ani au schimbat ca ingineri 2,3 fabrici care apoi au murit si apoi unii3,4 scoli altii 3,4 tari si asa mai departe.
  FF multi suceveni au rate si garantii imobiliare.Unora li s-a intamplat astfel de tragedii la fiecare 2 ani .

 4. Gata,cum a lesinat cineva de la finante ca si-a pierdut locul de munca 100 de salvari la capul ei,dar zecile de mii de amarati care si-au pierdut locul de munca de la toate intreprinderile din suceava nu mai conteaza?era un loc caldut de huzureala.la munca va rog.

 5. un contribuabil

  Ceea ce s-a intamplat cu doamna din articol este intr-adevar o tragedie. Insa, de ce nu faceti si articole cu patronii de firme care au incercat sa se sinucida din cauza ca statul roman, prin organele sale de represiune (Garda, Finante, ITM, Mediu, etc), i-au controlat excesiv. Cand o sa se vorbeasca deschis despre tupeul si nesimtirea celor de la Finante si Garda Financiara, care veneau in control cautand nod in papura contribuabilului, si impingandu-l pe acesta spre gesturi disperate? Sunt sute si mii de cetateni carora cei din ANAF le-au distrus afacerile, vietile, familiile. “Memento mori” spunea Eminescu, si cata dreptate avea…
  “În zădar le scrii în piatră și le crezi eternizate,
  Căci eternă-i numai moartea, ce-i viață-i trecător.”