Friday , December 9 2022

Două oferte la licitația pentru furnizarea detectorilor de explozibili la aeroport

Două firme din București concurează la licitația pe care Aeroportul Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava a organziat-o pe SEAP de cumpărare a două echipamente de detectare a urmelor de explozibili. Totodată, pe lângă furnizare și instalare (punere în funcțiune), Regia Autonomă are în vedere să achiziționeze serviciile de școlarizare sau instruire pentru echipamente de detectare urme de explozibil. Iar firmele au depus oferte în acest sens, acestea aflându-se în etapa de evaluare a propunerii tehnice. O primă ofertă a fost din partea E.M.P. TRADE S.R.L. care a venit cu subcontractant declarat societatea Euro Nuclear Security Services. Cea de-a doua ofertă a fost depusă de UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT.

Licitația cu privire la aceste unor așa numite Explosive Trace Detection (ETD) Systems a avut loc pe 26 septembrie, termenul stabilit ințial nefiind ulterior modificat cum se mai întâmplă uneori la alte proceduri de atribuire. Vloarea estimată de Regia Autonomă Aeroportul Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava este de 585.072 lei fără TVA pentru cele două bucăți de ETD.

Desigur, în preț sunt incluse și serviciile de instruire de care am specificat iar oferta câștigătoare din cele două care au fost depuse până cel târziu 26 septembrie va fi cea cu prețul cel mai scăzut, acesta fiind criteriul pentru care a optat autoritatea contractantă atunci când a organizat licitația. Instruirea se va face cu personalul producătorului sau, după caz, al furnizorului de echipamente care va trebuie, pe lângă predarea și instalare să facă și probele. (D.P.)

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …