Friday , January 27 2023

Două gospodării au luat foc de la o ţigară aprinsă

Duminică seară, după ora 22.00, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii SVSU Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere, pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în satul Brădăţel, comuna Horodniceni.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcţiile anexe din două gospodării (construcţii majoritare din lemn), cu pericol de propagare la casele de locuit și la vecinătăţi. Incendiul a fost stins la ora 02.00.

Flăcările izbucnit din șopronul uneia dintre gospodării, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise. Aici, au ars adăpostul de animale pe 60 mp, șopronul pe 10 mp și bunuri din gospodărie. În incendiu au pierit cinci iepuri și câinele proprietarului.

La cea de-a doua gospodărie au ars adăpostul de animale pe 100 mp, bunuri din interior (un autoturism, cherestea și unelte de lucru) și o anexă, pe 14 mp, cu bunurile aferente (lemn de foc și plante furajere). Tot aici, s-a degradat și o altă anexă și bunuri din interior.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat casele proprietarilor și o anexă gospodărească, cu bunurile aferente. Au mai fost salvate 35 de păsări de curte și un porc. (O.S.)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …