Monday , February 6 2023

Doi profesori de la Colegiul de Artă Suceava și doi elevi din județ, depistați cu COVID în ultimele zile

Testele realizate în acest weekend pentru depistarea cazurilor de COVID-19 au scos la iveală două cadre didactice de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava infectate cu noul tip de coronavirus, dar și doi elevi, după cum a informat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava. Astfel, numărul total al cazurilor depistate în rândul angajaților din învățământ a ajuns la 63, dintre care 54 sunt cadre didactice, iar 9 personal nedidactic.

Până acum, au fost depistați 6 elevi infectați cu acest virus, însă zonele din care provin sunt diferite. Astfel, avem câte un caz la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, la un elev de clasa a IX-a, unul la Colegiul ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, la un elev de clasa a X-a, un elev de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Iaslovăț, un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava, la care se adaugă cele două noi cazuri depistate în acest weekend.

Este vorba despre o elevă de clasa a II-a de la Școala Gimnazială Burla și o eleva de clasa a XII-a de la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni. ”Eleva de clasa a II-a din Burla, deși prezenta simptome, a fost testată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale și așa a fost depistată pozitiv. S-a internat alături de mama sa la Spitalul RădăuțI, iar tatăl și sora ei au rămas izolați la domiciliu. În cazul elevei de clasa a XII-a de la Fălticeni, ea avea membrii familiei pozitivi și era în autoizolare la domiciliu, plus că la școală clasa ei funcționa după scenariul hibrid, astfel că nu a avut contact cu colegii sau cadrele didactice”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Amintim că în această săptămână, la nivelul județului Suceava vor funcționa în scenariul roșu 7 unități de învățământ. Este vorba despre 5 unități din Siret, oraș aflat în scenariul roșu din cauza gradului mare de infectare cu COVID 19, și anume Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă”, Grădinița cu Program Normal ”Luminița”, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” și Grădinița cu Program Normal Siret. La acestea se adaugă Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei.

Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni și unitățile școlare din Salcea, care au funcționat în ultimele două săptămâni în scenariul roșu, intră de miercuri în scenariile aprobate în data de 10 septembrie, și anume scenariul galben, respectiv scenariul verde. (O. NUȚU)
secretarasite

Vezi si

Preotul Cătălin Moroșan, din Gura Humorului, care slujește în Arhiepiscopia Tomisului, se află de câteva zile în stare critică la ATI la Constanța

Părintele, în vârstă de doar 30 de ani,  este originar din Gura Humorului și a …