Saturday , February 4 2023

Doi dintre tâlharii care au băgat spaima în femeile din Botoșani au fost prinși după o nouă tâlhărie comisă în Burdujeni

Mircea-Ionuț Iasciuc, de 24 de ani, și Constantin-Claudiu Aniță, de 28 de ani, ambii din Dorohoi – Botoșani, au fost prinși de polițiștii suceveni după ce au tâlhărit o femeie într-o scară de bloc din Burdujeni. Cei doi sunt acuzați că alături de un alt tânăr de 20 de ani, din Dorohoi, au tâlhărit nu mai puțin de cinci femei în municipiul Botoșani. Toți trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

 talhari botosani (3)


Peste 50 de polițiști de ordine publică, judiciariști, polițiști rutieri și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune de găsire, localizare și capturare a doi indivizi bănuiți de comiterea unei tâlhării pe raza municipiului Suceava. Polițiștii programați în serviciu, dar și forțe suplimentare chemate în regim de urgență de la domiciliu au reușit în doar trei ore să îi captureze pe cei doi bărbați care au tâlhărit o femeie într-o scară de bloc din Burdujeni, predându-i ulterior structurilor de poliție judiciară din județul Botoșani pentru documentarea unor cauze aflate în lucru.talhari botosani (4)
La data de 16 decembrie 2016, la ora 19.26, Poliția municipiului Suceava a fost anunțată prin 112 despre faptul că Maria P., de 59 de ani, din municipiul Suceava a fost agresată în casa scării blocului unde locuiește și deposedată de poșeta cu bani și documente. Din primele cercetări ale polițiștilor a reieșit faptul că în ziua de 16 decembrie a.c., în jurul orei 19.25, în timp ce urca scările blocului unde locuiește, femeia a fost atacată de doi indivizi necunoscuți, care, după ce au lovit-o, i-au furat poșeta. Intrarea în scara blocului din Burdujeni în care victima a fost agresată se face prin intermediul interfonului.
În acest caz, s-au constituit de urgență mai multe echipe operative formate din polițiști ai Secției Burdujeni, Biroului de Investigații Criminale, Biroului de Ordine Publică și Biroului Rutier, care, în cooperare cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, au desfășurat investigații pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care, la intersecția străzilor Calea Unirii cu strada Bujorilor din Suceava, cei doi suspecți au fost identificați ca fiind Mircea-Ionuț Iasciuc, de 24 de ani, și Constantin-Claudiu Aniță, de 28 de ani, ambii din județul Botoșani, asupra cărora au fost găsite bunurile furate de la victimă.
Cei doi suspecți au fost duși la sediul poliției, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată”, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora. După ce au fost audiați, cei doi tâlhari au fost preluați de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Botoșani, aceștia fiind bănuiți de comiterea mai multor tâlhării pe raza județului vecin.
Tâlharii din Dorohoi au băgat spaima în femeile din Botoșani
Cei trei tineri care au jefuit și agresat pe stradă cinci femei din municipiul Botoșani, una dintre victime având 92 de ani, au fost arestați preventiv pentru tâlhărie calificată, a decis Judecătoria Botoșani. Magistrații botoșăneni au admis propunerea de arestare preventivă pentru tâlhărie calificată a celor trei tineri acuzați că au jefuit și agresat cinci femei din municipiul Botoșani. Doi dintre aceștia sunt recidiviști și au condamnări în străinătate.
Primele două femeie au fost atacate de tineri în după-amiaza zilei de 14 decembrie, iar celelalte trei a doua zi, după lăsarea întunericului. În toate cazurile este vorba despre femei din municipiul Botoșani de peste 40 de ani, cea mai în vârstă având 92 de ani, toate atacate din spate, fără să îi poată vedea pe agresori și în zone în care nu există camere de supraveghere.
Una dintre victime a fost urmărită în scara blocului și bătută, în timp ce alta a fost agresată în fața porții casei sale, toate, însă, fiind lovite cu o violență ieșită din comun și nejustificată. Tinerii au furat de la femei cercei, verighete, două telefoane mobile, câteva carduri bancare și o sumă mică de bani.
Cei trei au fost reținuți în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, după ce au comis o altă infracțiune în județul Suceava, ei fiind prinși cu greutate deoarece locuiesc în Dorohoi, iar tâlhăriile pentru care erau căutați au fost comise în Botoșani. În fața anchetatorilor, aceștia au recunoscut faptele de care sunt acuzați, însă fiind audiați separat, fiecare a declarat că a fost prezent, dar că ceilalți ar fi comis tâlhăriile.
„Sunt trei tineri din Dorohoi. Unul dintre ei, în vârstă de 20 de ani, nu are antecedente penale; ceilalți, însă, au comis mai multe infracțiuni, inclusiv în perioada în care au fost minori”, a declarat Nicoleta Arpinte, purtătorul de cuvânt al Parchetului de lângă Judecătoria Botoșani. (Dănuț ZUZEAC)
 
 
 
 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …