Monday , January 30 2023

Doi copii au fost diagnosticați săptămâna trecută cu gripă în județul Suceava

Ambii pacienți, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au fost internați pentru tratament de specialitate. Alți peste 2.000 de suceveni au ajuns la medic săptămâna trecută cu viroze și pneumonii

 În cursul săptămânii trecute, medicii infecționiști suceveni au diagnosticat două cazuri de gripă. Ambii pacienți sunt copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, care au manifestat forme grave de boală și au necesitat internare pentru tratament de specialitate.

Alți peste 2.000 de suceveni au ajuns la medic cu viroze și pneumonii. În ultimele șapte zile numărul cazurilor a ajuns la 2.055. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 1.621 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 616 îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 287 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 337 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 150 de cazuri, categorie urmată de persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, unde s-au înregistrat 123 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. Printre pesoanele cu vârsta între 50 și 64 de ani, au fost 108 îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 43 au fost internați pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 12-18 decembrie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 434 de cazuri de pneumonii. 157 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 94, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, iar printre copiii între doi și patru ani au fost 85 de cazuri de pneumonie. Afectați de pneumonie au fost și nou-născuții, fiind diagnosticate 58 de îmbolnăviri. În rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 76 de cazuri de penumonii. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani și printre persoanele trecute de 65 de ani au fost câte 47, respectiv 74 de pacienți diagnosticați cu pneumonii. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …