Friday , September 30 2022

UPDATE: Declaratia de iesire din localitate a fost modificata. Descarcati declarație pe propria răspundere ACTUALIZATA

UPDATE: Un nou motiv pentru care se poate ieși din localitate în perioada stării de alertă a fost inclus în declarația pe proprie răspundere facuta publica joi noapte, respectiv aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că declarația a fost actualizată, la secțiunea „motive justificate”, cu exemplul „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice”.

Deplasarea în afara localității va fi permisă doar pentru câteva motive, iar cei ies din localitate trebuie să completeze un nou tip de declarație pe propria răspundere.

AICI puteti descarca declaratia pe propria raspundere ACUTALIZATA

În hotărârea adoptată de Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență nu se precizează însă cum vor fi sancționați cei care încalcă restricțiile.

Motivele pentru care vom putea ieși din localitate:

 • Deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • Deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
 • Deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • Deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 • Deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • Deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
 • Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • Deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 • Deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • Deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu. (DIGI 24)

Vezi si

Au fost arestați doi indivizi din Rădăuți care au furat dintr-o casă o casetă de valori cu 50.000 euro, 80.000 lei și 30 g bijuterii din aur

Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  a anunîat vineri, 30 septembrie, că doi bărbați din …

No comments

 1. Pot sa stiu și eu: am nevoie de declarație dacă merg in oricare localitate care a fost în carantină? Am voie să merg în Scheia? Dar Burdujeni Sat?

 2. …doresc să merg la cimitir pentru a îngrijii locurile unde sunt părinții…să pun o lumănare…cimitirul fiind la 30 km….pe noua declarație nu ai posibilitatra de a te deplasa ptr. asa ceva….
  cei care au conceput aceste declarații sunt bătuți în cap…,,,guvernul meu ,,,