Sunday , June 16 2024

Directorul economic al DSP Suceava refuză funcția de director executiv

Firuța Bosancu ocupă de mai mulți ani  funcția de director economic al Direcției de Sănătate Publică Suceava. Ieri dimineață, Ministerul Sănătății a emis un ordin de numire a acesteia pe postul de director executiv interimar. „Este o soluție de moment pentru că trebuia deblocată situația, sunt multe plăți care trebuie făcute”, a explicat prefectul Alexandru Moldovan. Firuța Bosancu a refuzat însă numirea, arătând că într-o perioadă de pandemie director executiv trebuie să fie un medic epidemiolog

Conducerea Ministerului Sănătății a emis ieri un ordin de numire a actualului director economic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, economista Firuța Bosancu, pe postul de director executiv interimar, pentru o perioadă determinată de timp. ”Trebuia găsită o soluție pentru moment pentru a debloca situația. Sunt multe plăți care trebuie făcute către agenți economici din județ. Așteptăm în continuare ca Ministerul Sănătății să găsească o soluție pentru conducerea DSP, iar doamna Bosancu să revină pe postul de director economic”, a explicat ieri dimineață prefectul Alexandru Moldovan.

Numai că, la puțin timp după aceea, Firuța Bosancu a anunțat că nu acceptă numirea în funcția de director executiv. „Îmi îndeplinesc toate atribuțiile, rămân director economic, dar director executiv nu pot să fiu. Nu pot să ocup o astfel de funcție. Director executiv, într-o perioadă de pandemie, trebuie să fie un medic epidemiolog”, a declarat directorul economic al DSP Suceava.

DSP Suceava a rămas fără conducere de mai bine de o săptămână, în condițiile în care la Suceava a fost declarat cel mai mare focar de Covid-19 din țară. Ministerul Sănătății a demis-o pe Manuela Trifan, iar în locul acesteia a fost numit un medic stomatolog din Vrancea, Cătălin Graur, care a refuzat să se prezinte la post și a intrat în concediu medical.  (O.S.)

Vezi si

Concurs al pompierilor din Serviciile voluntare sau private pentru Situații de Urgență din județul Suceava

Sâmbătă, 15 iunie, pe Stadionul „1 Mai”, din municipiul Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a …

No comments

 1. d-na firuta are dreptate 100%. a refuzat de fapt sa fie marioneta voastra!
  cum adica in perioada de pandemie si stare de alerta sa nu fie medic epidemiolog la conducerea DSP??
  alt prefect mai neputincios, mai depasit de orice situatie, chiar nu s-a gasit?
  unde mai pui ca are si consilieri plus DOI SUBPREFECTI, mai neputinciosi decat el!
  unde este subprefectul prorociuc, de ce nu vine cu solutii?
  dupa atatia morti, voi tot nu realizati gravitatea situatiei!
  cine ar trebui sa cunoasca situatia reala de la suceava, min. sanatatii sau voi care administrati aici local?
  voi politrucilor, realizati ca v-ati batut joc de niste institutii fundamentale ale statului roman?
  ce mai cautati in aceste functii daca sunteti total depasiti de situatie de mai bine de 2 luni?
  ne-am saturat, pur si simplu ne-am saturat sa tot aruncati vina dintr-o parte in alta, iar voi care sunteti in conducerea institutiilor din suceava sa nu fiti in stare sa decideti rapid si eficient.
  ne-am saturat de balbele si batjocura voastra!

error: