Wednesday , February 8 2023

Deși încă nu a început sezonul rece, aproape 700 de suceveni au ajuns la spital cu răceli

Cele mai multe cazuri de viroze s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 14 ani


După cum reiese din datele statistice transmise de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în ultima săptămână, nu a fost confirmat niciun caz de gripă sezonieră, însă numărul sucevenilor care au avut nevoie de asistență medicală din cauza răcelilor a fost unul destul de mare pentru această perioadă a anului.

Mai precis, numărul pacienților care au ajuns la medic din cauza răcelilor în ultimele șapte zile a fost de 697. Dintre aceștia, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat aproape 550 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 219 cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 77 de suceveni.

La copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 75 de cazuri iar printre nou-născuți cu vârsta de până într-un an cît și în rândul persoanelor trecute de 65 de ani, au fost câte 52 de cazuri de îmbolnăviri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost aproape 46 de cazuri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, aproape opt au fost internați pentru tratament de specialitate. În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înre­gistrat și aproape 200 de cazuri de pneumonii, iar 21 de pacienți au necesitat spitalizare.

Cele mai multe îmbolnăviri, din totalul de 176 de suceveni diagnosticați cu pneumonie, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 13 ani, respectiv 56 de îmbolnăviri. 30 de copii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, au primit același diagnostic, după un control de specialitate, urmați de categoria 15-49 de ani, cu 26 de cazuri de pneumonie. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani cât și printre cei trecuți de 65 de ani, s-au înregistrat în ultimele șapte zile, câte 23 de cazuri de pneumonie. Cela mai puține cazuri au fost semnalate în rândul nou-născuților, cu doar 18 îmbolnăviri. (Cristina RUŞTI)
secretarasite

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …