Saturday , December 3 2022

Deciziile finale în patru dosare penale aflate pe rolul Curţii de Apel Suceava, amânate de un concediu medical

judecatori

Mai multe persoane acuzate de trafic de droguri, contrabandă şi ucidere din culpă vor mai sta libere cel puţin o săptămână, după ce un judecător a intrat în concediu medical şi nu a putut participa la deliberarea pronunţării în cazul lor 

In ultimele două zile condamnările definitive ce urmau a fi pronunţate în patru dosare penale aflate pe rolul Curţii de Apel Suceava au fost amânate pe motiv că unul dintre judecători se află în concendiu medical. Astfel, două dosare instrumentate de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, în două cauze de trafic de droguri, respectiv contrabandă de ţigări, precum şi două dosare în care inculpaţii sunt acuzaţi de ucidere din culpă, îşi vor afla soluţiile finale abia săptămâna viitoare. Astfel, pe portalul Curţii de Apel Suceava, în dosarul traficanţilor de droguri de la Fălticeni se arată că având în vedere că domnul judecător Hetric Laurenţiu se află în concediu medical, amână pronunţarea la data de 17 martie 2015. Pentru celelalte trei dosare pe portal s-a înregistrat doar faptul că pronunţarea a fost amânată pe motiv că preşedintele completului de judecată este în concediu medical.
In dosarul instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în care mai mulţi tineri din Fălticeni sunt acuzaţi de trafic de droguri, anchetatorii au stabilit că începând cu luna ianuarie 2013, procurorii au documentat activitatea infracţională a unor suspecţi din municipiul Fălticeni. Aceştia procurau cannabis din municipiul Iaşi sau introduceau în ţară astfel de droguri provenite din Spania sau Italia, pe care le vindeau ulterior consumatorilor interesaţi din Fălticeni şi Suceava. Au fost identificaţi opt suspecţi: Palamaru Daniel zis „Pala”, Viziteu Cristian – Alexandru, Holotă Constantin, Lăcătuş Marius zis „Mâţă”, Crupaci Victor zis „Tractor”, Mînzatu Ciprian – Ionuţ zis „Iani”, Mînzatu Tudor – Sebastian, zis „Ioghi” şi Moldovan Răzvan – Alexandru, de la care au fost efectuate în perioada ianuarie 2013 – iunie 2014, zece cumpărări autorizate de droguri de risc. Au mai fost identificaţi aproximativ 30 de consumatori de droguri care se aprovizionau în mod constant de la suspecţii în cauză. De asemeni au fost puse în executare opt mandate de supraveghere tehnică şi trei mandate de supraveghere audio – video şi a fost realizată o interceptare a unui colet cu 135,3 grame cannabis, provenit din Spania. In urma punerii în aplicare a celor opt mandate de percheziţii domiciliare emise de Tribunalul Suceava, la data 12.06.2014, au fost ridicate 18 cartele SIM Orange, o cartelă SIM Vodafone, o cartelă microsim Lyca Mobile, un stick de memorie, patru telefoane mobile, două hard disk-uri, un card, mai multe înscrisuri, un sul de foiţă folosit pentru confecţionarea ţigărilor, un aparat de confecţionat ţigări, o cantitate de fragmente vegetale ambalate într-o coală de hârtie, suspecte a fi droguri de risc şi un dispozitiv de tocare manual (grinder) în care se observă urme de materie vegetală. Au fost aduşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava un număr de cinci suspecţi şi nouă martori. In urma audierilor, procurorii au decis reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Viziteu Cristian – Alexandru şi Lăcătuş Marius zis „Mâţă”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …