Wednesday , October 5 2022

De astăzi, verificări la DIICOT Suceava

până pe 27 martie, doi angajaţi ai Inspecţiei Judiciare vor verifica întreaga activitate a instituţiei, atât din punct de vedere managerial, a personalului cu funcţii de conducere în perioada 2013 – 2014 cât şi a activităţii în ansamblu al Serviciului Teritorial Suceava DIICOT şi a Biroului Teritorial Botoşani al acestei unităţi de parchet 

diicot

Eficienţa managerială şi modul în care angajaţii DIICOT Suceava şi-au îndeplinit atribuţiile vor fi verificate, începând de astăzi, de inspectorii judiciari, un control asemănător demarând tot astăzi şi la Structura centrală a unităţii din Ministerul Public.
Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei Judiciare, la Suceava au fost trimişi trimişi doi angajaţi ai Inspecţiei Judiciare, iar activitatea Structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) urmează să fie analizată de şase inspectori.
Controlul inspectorilor judiciari va începe de luni şi se va încheia în 27 martie iar ulterior, în termen de 30 de zile, se va întocmi Raportul care va fi transmis Secţiei pentru procurori a CSM.
Cristina Jaba, procuror şef al Serviciului Teritorial Suceava DIICOT a declarat că această verificare trebuia să vină, mai devreme sau mai târziu, în condiţiile în care la unitatea de parchet care s-a ocupat de combaterea crimei organizate la Suceava nu s-au făcut niciodată verificări, de la înfiinţarea structurii în anul 2005. “Sunt controale care în mod obişnuit se află în programul Inspecţiei Judiciare, iar faptul că se fac la noi în acest interval se poate interpreta prin aceea că pur şi simplu, am intrat la rând. Stiu că nu a fost sesizată Inspecţia Judiciară cu probleme legate de activitatea Serviciului Teritorial Suceava al DIICOT şi din acest motiv să se fi declanşat o operaţiune de control” a declarat procurorul şef Cristina Jaba. Ea a explicat că se va face o verificare asupra întregii activităţi a instituţiei, atât din punct de vedere managerial, a personalului cu funcţii de conducere în perioada 2013 – 2014 cât şi a activităţii în ansamblu al Serviciului Teritorial Suceava DIICOT şi al Biroului Teritorial Botoşani al acestei unităţi de parchet. (O.S.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …

One comment

  1. este o actiune care mai scoate de la naftalina niste dosare,poate isi aduce aminte cineva si de plangerea ce am facuto de un an si ceva