Wednesday , April 7 2021

De astăzi se reia vaccinarea anti-Covid 19 cu vaccin Pfizer BioNtech

Acest vaccin va fi disponibil în centrele comunitare de vaccinare de la Şcoala ”Miron Costin” Suceava, la Casa de Cultură ”Alexandru Arșinel” Dolhasca și la Stadionul Vatra Dornei

Începând de astăzi, sucevenii se pot vaccina anti-Covod 19 cu vaccinul produs de Pfizer BioNtech, după cum a anunțat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava. Vaccinările se vor face în centrele comunitare de vaccinare de la Şcoala ”Miron Costin” din Suceava, la Casa de Cultură ”Al. Arșinel” din Dolhasca și la Stadionul din Vatra Dornei, fiind valabile câte 60 de sloturi zilnic. ”Începand de luni 1 matie 2021 pe raza judetului  Suceava,  trei cabinete devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNtech. Aceste trei cabinete sunt Centrul de vaccinare de la Şcoala ”Miron Costin” Suceava, Centrul de vaccinare de la Casa de Cultură ”Alexandru Arșinel”  Dolhasca și Centrul de vaccinare de la Stadionul Vatra Dornei .3.600 persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete, capacitatea fiecărui cabinet fiind de 60 sloturi disponibile pe zi”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Programarea pentru vaccinare se putea realiza începând de sâmbătă și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva Covid19 fac parte din  Etapa a II a, respectiv persoanele cu boli cronice, indiferent de varstă și persoanele cu dizabilități. ”De asemenea, în paralel continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford AstraZeneca. În acest sens,  la centrul de vaccinare de la Colegiul Național ”ștefan cel Mare” Suceava, se vor adăuga trei fluxuri noi, crescând  astfel capacitatea centrului de vaccinare  la 240 sloturi pe zi”, a completat Gabriela Băncilă. (C.R.)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …