Sunday , September 25 2022

Datornicii la Termica vor ajunge în instanţă, dacă nu plătesc

Reprezentanţii Termica informează că operatorul falimentar de termoficare are de recuperat de la datornici aproape 15,5 milioane de lei, bani proveniţi din facturi restante şi din penalităţile aferente acestora. Ovidiu Dumitrescu, directorul Termica, a explicat că firma Thermonet a preluat serviciul de la zero, iar facturile restante trebuie achitate către fostul operator de termoficare, pentru a nu se ajunge în instanţă 

calorifer [800x600]

Datoriile pe care sucevenii le au la Termica trebuie achitate tot la aceaşi societate, întrucât Thermonet-ul a preluat serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice de la zero. Lichidatorul judiciar al SC Termica SA a trimis o adresă prin care doreşte să evite orice confuzie a plăţii restanţelor la energie termică de către sucevenii branşaţi la sistemul central de termoficare. Astfel, conform adresei, facturile emise de SC Termica SA ce nu au fost achitate până la data preluării serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice din municipiul Suceava de către noul operator, precum şi facturile aferente consumurilor de energie termică din perioada 1 – 14 octombrie 2015, inclusiv, vor fi achitate în contul SC Termica SA, înscris în factură. Directorul SC Termica SA, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că sucevenii trebuie să ştie clar că noul operator de termoficare nu a preluat datoriile societăţii Termica. Dumitrescu a spus că datoriile pe care Termica le are de recuperat sunt în valoare de aproximativ 15,5 milioane de lei, din care aproape 6,5 milioane de lei sunt înregistrate pentru energia termică consumată şi neplătită şi aproximativ 9 milioane de lei pentru penalităţile înregistrate la facturile restante ale sucevenilor branşaţi la sistemul central de termoficare al oraşului. “Cu Thermonet se pleacă de la zero, iar restanţele trebuie achitate la Termica, în caz contrar se va merge în instanţă, ca şi până acum, până la recuperarea sumelor restante. Intrucât SC Termica SA este o societate cu capital de stat, nu poate renunţa la recuperarea banilor, mai ales că trebuie să plătească, la rândul ei, datoriile la furnizori”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, directorul SC Termica SA.
Trebuie menţionat că societatea falimentară va emite în continuare, facturi pentru penalităţile de întârziere până la stingerea debitului principal.
“Dacă nu se poate pe cale amiabilă, se va face cu hotărâri de instanţă, chiar de va dura unul sau doi ani. Atunci costurile vor creşte pentru că se va solicita şi achitarea plăţilor aferente cheltuielilor de judecată”, a mai spus Ovidiu Dumitrescu.
Tot directorul SC Termica a mai spus că din cele 99 de asociaţii de proprietari din municipiu, doar 29 sunt cu plata la zi, restul de 70 având restanţe la termoficare. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …