Tuesday , April 23 2024

Copil din sistemul de protecție, șef de promoție și cu planuri de admitere la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Marin este șef de promoție datorită eforturilor depuse și a rezultatelor extraordinare pe care le-a obținut pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu. Planurile sale de viitor sunt pe mărimea realizărilor din ultimii ani, astfel că tânărul a optat pentru susținerea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. A reușit până acum să treacă fără prea mult efort de probele sportivă, psihologică și medicală și a obținut nota 8,5 la proba scrisă din cadrul concursului de admitere, care a avut loc săptămâna trecută.

În apropierea Zilei Internaționale a Copilului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a prezentat povestea de viață a unui copil care nu a avut șansa unei vieți fericite în sânul familiei sale, însă a fost îngrijit, călăuzit și ajutat să meargă pe un drum bun și să-și construiască un viitor pe măsura dorinței lui de a-și depăși condiția.

”Începutul unei frumoase povesti de viață a avut loc în vara anului 2011, atunci când trei copilași au pășit pentru prima dată în curtea Mănăstirii Podu Coșnei, mânăstire care avea să le fie cămin pentru următorii ani. Unul dintre copilașii veniți era foarte timid, se ținea scai de fratele sau mai mare și nu voia să scoată o vorbă. Acest copilaș este Deliman Constantin Marin, avea 4 anișori atunci când a întrat in mânăstire, alături de cei doi frați. Modul în care Părintele Mihai Negrea, împreună cu soția sa, Iulia Negrea, prin atitudinea și entuziasmul cu care i-au întâmpinat pe copilași, a condus la integrarea rapidă a acestora în colectivul mănăstirii. Încă de la început doamna Iulia și Părintele Mihai au văzut în Marin un copil deosebit, care excelează în tot ceea ce face, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Chiar din primii ani de școală a fost lăudat de către toți profesorii Școlii Gimnaziale din  Poiana Stampei, școală în care a făcut doar clasele primare, deoarece în anul 2017, după moartea părintelui Mihai, toți copiii împreună cu doamna Iulia au fost nevoiți să se mute la centrul din Vatra Dornei, centru care poartă numele părintelui Mihai: Centrul de tip familial <Preot Mihai Negrea>. Acest centru a fost înființat de către parintele Mihai cu mult înainte ca acesta să treacă la cele veșnice. Următorii ani de școală și până în prezent, Marinică i-a făcut la Școala Gimnazială Nr.4 Vatra Dornei, în cadrul căruia excelează la învățătură și este unul dintre elevii de top ai acestei școli”, au informat reprezentanții DGASPC Suceava.

Acum, la finalul clasei a VIII-a, Marin este șef de promoție datorită eforturilor depuse și a rezultatelor extraordinare pe care le-a obținut pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu. Planurile sale de viitor sunt pe mărimea realizărilor din ultimii ani, astfel că tânărul a optat pentru susținerea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. A reușit până acum să treacă fără prea mult efort probele sportive și psihologice,  proba medicală și a obținut nota 8,5 la proba scrisă din cadrul concursului de admitere, care a avut loc săptămâna trecută. (O. NUȚU)

Vezi si

Fără permis și extrem de beat, un bărbat de 45 de ani a furat o mașina și a ajuns cu ea într-un șanț

Duminică, la ora 16.57, H. Ionel (45 de ani), din Marginea, în timp ce conducea …