Thursday , June 1 2023

Controale ale Gărzii Forestiere la un gater din Sucevița: amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 52.000 de lei confiscat

În perioada 21 – 29 martie 2023, pe baza informațiilor deținute la nivelul Gărzii Forestiere Suceava, s-a demarat o acțiune de verificare la punctul de lucru al unui operator economic situat pe raza localității Sucevița.  Astfel, s-au constatat diferențe semnificative între stocurile scriptice delcarate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice rezultate în urma inventarierii materialelor lemnoase din depozitul societății, respectiv 195 m.c. lemn rotund rășinoase în plus și 14 m.c. lemn rotund foioase în minus, fapte sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 20.000 lei și confiscarea materialului lemnnos în valoare de 38.216 lei.

Cu ocazia acelorași verificări, s-a constatat că în perioada 06  – 20 martie 2023, societatea controlată a primit un număr de șapte transporturi de materiale lemnoase, cu avize de însoțire care au atașate în SUMAL 2.0 fotografii care nu au fost făcute direct asupra mijlocului de transport, fiind realizate asupra unor dispozitive electronice sau a altor medii.

Din aceste „transporturi”, trei dintre ele au atașate avizelor aceleași fotografii cu materialele lemnoase, deși este vorba de transporturi făcute în zile diferite, iar pe avize sortimentația între cele trei avize diferă, având de a face cu o situație vizibil neconformă cu realitatea.

Fapta a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei și confiscarea a 56 m.c. lemn rotund rășinoase în valoare totală de 14.189 lei.

În total, au fost aplicate amenzi în valoare de 30.000 lei și complementar a fost confiscată cantitatea de 265 m.c materiale lemnoase cu o valoare de 52.405 lei, precum și o sancțiune cu avertisment și termen de remediere 15 zile pentru o faptă apreciată ca fiind de gravitate redusă.

 

Vezi si

Profesorii protestatari au încheiat a doua săptămână de grevă generală cu un marș la care s-au alăturat elevi și prorectorul USV Mihai Dimian (FOTO, VIDEO)

”Suntem în a doua săptămână de grevă generală și nu ne vom opri. Să arătăm …