Saturday , April 13 2024

Contract de 80,7 milioane de lei: Salubrizarea stradală și deszăpezirea pentru următorii 8 ani, scoase la licitație de Primăria Suceava

Delegarea gestiunii serviciului de salubrizare stradală și a serviciilor de iarnă în municipiul Suceava este scoasă la licitație de Primărie. Valoarea estimată a contractului este de 80.701.911,68 lei. Durata pentru care se va încheia contractul este de 96 de luni – 8 ani. Contractul de concesiune se va încheia însă după licitația care va avea ca termen final de depunere a ofertelor data de 15 aprilie. Asta dacă între timp nu se va prelungi acest termen. Evaluarea ofertelor poate dura însă câteva luni, în funcție de numărul lor, de eventuale clarificări și contestații, prin urmare o dată precisă a încheierii contractului este dificil de avansat.

În perioada sezonului cald, câștigătorul licitației va avea obligația de a efectua următoarele activitățimăturatul, spălatul și stropitul căilor publice din localitate, inclusiv colectarea și transportul deșeurilor de pământ și pietre provenite de pe căile publice la depozitele de deșeuri, precum și a deșeurilor provenite din coșurile stradale la depozitele de deșeuri și/sau la instalațiile de tratare.

Pentru aceste obligații care țin de salubrizarea stradală, vor fi necesare umătoarele operații: măturatul mecanizat al carosabilului și al trotuarelor; măturatul manual al carosabilului, al trotuarelor, parcărilor și locurilor de joacă; stropitul mecanizat al carosabilului si trotuarelor; spălatul mecanizat al carosabilului si trotuarelor; curățarea rigolelor; întreținere carosabilului, trotuarelor, parcărilor și locuri de joacă; colectare si transportul deșeurilor de orice fel de pe domeniul public.

În perioada sezonului rece, câștigătorul licitației va avea obligația de curățare și transport al zăpezii de pe căile pu­-blice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau de îngheț. Pentru îndeplinirea acestui gen de servicii de iarna, va fi necesară realizarea următoarei structură de operații: periat/pluguit zăpada; combaterea mecanizată a poleiului; curățat manual zăpadă/gheață; încărcatul și transportul zăpezii și a gheții.

De asemenea, contractul de delegare a gestiunii prin concesionare a serviciului de serviciului de salubrizare stradală și servicii de iarnă sunt necesare însă și alte activități care presupun operații precum cositul spațiilor verzi și tunsul gardurilor vii. În ceea ce privește extra serviciile – care sunt definite ca activității de vară sau iarnă pe alte suprafețe și/sau cu alte frecvențe care nu sunt specificate în studiul care a stat la baza licitației și care apar în situații neprevăzute – se are în vedere derularea unor activități de salubrizare a cursurilor de apă, la locații/zone de agrement, în preajma unităților de învățământ și de cult, zilele municipiului, sărbători de iarnă și pascale.

Pentru activitățile de încărcat și transportat zăpada se vor folosi autospecialele de la activitatea de pluguit și /sau împrăștiat material antiderapant.

Utilaje pentru activitatea de salubrizare stradală, considerate a fi minim necesare de cătrre Municipiul Suceava, sunt în număr de 21 din care: 3 autospeciale de măturat carosabil; 4 autospeciale pentru măturat trotuare; 3 autocisterne stropit și 3 pentru stropit trotuare; 4 autocisterne pentru spălat trotuare și 3 pentru spălat carosabil și o autogunoieră de 14 mc (pentru colectare deșeuri de orice fel de pe domeniul public), la care se adaugă cositoare pentru întreținere spații verzi – conform suprafețelor – și foarfecă tuns gard viu și/sau drujbă tuns/întreținere gard viu, de asemenea conform suprafețelor existente în oraș.

De cealaltă parte, utilajele pentru pluguit și/sau împrăștiat material antiderapant, considerate a fi minim necesare de cătrre Municipiul Suceava, sunt în număr de 43 din care 30 pentru carosabil, 11 pentru trotuare și 2 încărcătoare frontale (cupă 0,8-1,2 mc). În cazul utilajelor pentru carosabil, 6 sunt pentur intervenții la bulevarde, 10 la străzi principale, 10 la străzi secundare și parcări, 4 la străzi secundare balastate. Cât privește utilajele pentru trotuare, câte 4 sunt aferente deszăpezirii bulevardelor și străzilor principale iar trei pentru străzile secundare. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …