Sunday , February 5 2023

Anișor Vasiliu și Ioan Caulea, noii directori ai Colegiului ”Nicu Gane” Fălticeni

Candidați au primit fiecare 6,75 puncte în urma evaluării dosarelor de către o comisie a IȘJ Suceava. Eventualele contestații pot fi depuse luni, 23 decembrie, între orele 8.00 și 10.00, urmând ca noii directori să fie numiți în funcții prin detașare în interesul învățământului. Profesoara de limba engleză Veronica Popescu este noul director al Școlii Gimnaziale ”Vornicu Simion Tăutu” Comănești, iar pentru postul de director al Școlii Gimnaziale ”Ion Lovinescu” Rădășeni și-a depus dosarul profesoara de învățământ primar Ana Iordache

Semestrul I al acestui an școlar se încheie cu patru demisii ale unor directori de școli generale și un mare colegiu, însă posturile vor fi ocupate de personal nou, începând din luna ianuarie a anului viitor.

Primele două demisii au fost înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava la mijlocul lunii trecute, din partea conducerii Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni. Directorul prim, Elena-Cristina Nechifor, și cel adjunct, Laurențiu Daniel Tomescu, au motivat deciziile de a renunța la posturile ocupate prin faptul că vor să se dedice vieții de familie. În cazul acestui mare colegiu, care se bucură de o reputație și rezultate școlare foarte bune, concurența a fost mare.

Postul de director a fost râvnit de doi candidați, și anume Anișor Vasiliu, profesor de istorie, și Marcel Porof, profesor de geografie. Pentru postul de director adjunct au fost depuse trei dosare, din partea profesorului de limba engleză Codrin Bența, a profesorului de științe socio-umane Ioan Caulea și a profesoarei de chimie Liliana Oniciuc. Toți cei cinci candidați fac parte din personalul didactic de predare al Colegiului ”Nicu Gane” Fălticeni.

În urma evaluării de către o comisie a IȘJ Suceava a dosarelor depuse pentru posturile de conducere a Colegiului Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Anișor Vasiliu și Ioan Caulea au primit cele mai mari punctaje. Profesorul Anișor Vasiliu, care a candidat pentru funcția de director a primit 6,75 puncte, la fel ca profesorul Ioan Caulea, care a candidat pentru funcția de director adjunct.

Celălalt candidat pentru postul de director prim, profesorul Marcel Porof, a primit 6,25 puncte, iar profesoara Liliana Oniciuc a primit 4,25 puncte, pe când dosarul profesorului Codrin Bența nu a fost evaluat, aceștia doi candidând pentru funcțiile de director adjunct.

Eventualele contestații pot fi depuse luni, 23 decembrie, între orele 8.00 și 10.00, urmând ca noii directori să fie numiți în funcții prin detașare în interesul învățământului, până la organizarea următorului concurs.

Pentru conducerea Școlii Gimnaziale ”Vornicu Simion Tăutu” Comănești, al cărei director, Sorin Sofian, și-a dat demisia la începutul acestei luni, s-a depus un singur dosar, de către profesoara de limba engleză Veronica Popescu.

Postul de director al Școlii Gimnaziale ”Ion Lovinescu” Rădășeni a fost vacantat la începutul acestei săptămâni în urma demisiei lui Grigore Bocanci, care acum ocupă funcția de inspector școlar general al IȘJ Suceava. În acest caz, a fost depus un singur dosar, cel al profesoarei de învățământ primar Ana Iordache, iar candidații interesați de preluarea conducerii școlii din Rădășeni mai au timp până săptămâna viitoare pentru a depune dosarele. Toate cele patru mandate de directori vor fi preluate începând cu semenstrul II al acestui an școlar, candidații declarați ”Admis” urmând a ocupa posturile prin delegare, până la organizarea unui concurs. (Oana NUȚU)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …

One comment

  1. Vasiliu Onisor este un tip de moralitate indoielnica!! Ani întregi cât a fost Inspector si a scos pe locul 1,2 doar elevii lui și pe fiul lui și ceilalți copii au fost aspru depunctați la ordinele lui pentru a și face el jocul.!!! Si a calculat bine mutarea, a dat impresia că se retrage, dar hiena din el atacă tacticos specific celor ce țin de scaun cu dinții chiar dacă nu l merită!!!!