Saturday , April 27 2024

Concurență mare la admiterea la Academia de Poliție în acest an. 96 de suceveni își încearcă șansa

Sunt programați să susțină evaluarea performanței fizice, între 18 și 24 august, 2.913 candidați, dintre care 392 sunt repartizați la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care este centru zonal de selecție pentru candidații din zona Moldovei. Concurența este mai mare în acest an, dat fiind faptul că sunt înscriși cu circa 600 de candidați mai mulți față de concursul din august 2022, iar locurile sunt cu circa 300 mai puține. La concursul de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din acest an sunt 465 de locuri vacante, dintre care 365 la buget și 100 locuri cu taxă.

Probele eliminatorii din cadrul concursului de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București încep vineri, 18 august, în șapte locații din țară. Sunt programați să susțină evaluarea performanței fizice, până în data de 24 august, 2.913 candidați, dintre care 392 sunt repartizați la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care este centru zonal de selecție pentru candidații din zona Moldovei. Această probă constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, în urma căruia candidații care îndeplinesc baremul de 3’20” sunt declarați ”Promovat”.

Concurența este mai mare în acest an, dat fiind faptul că sunt înscriși cu circa 600 de candidați mai mulți față de concursul din august 2022, iar locurile sunt cu circa 300 mai puține.

Printre candidații acestei sesiuni de admitere se numără și 96 de suceveni. Șase dintre aceștia vor susține probele eliminatorii la Academia de Poliție din București, trei la Boldești, iar ceilalți la Fălticeni, în sala de sport a Colegiului ”Vasile Lovinescu”. Anul trecut doar 54 de suceveni s-au înscris la concursul de admitere la Academia de Poliție.

În data de 25 august vor fi afișate listele cu candidații care au promovat proba sportivă și urmează să susțină proba scrisă. Testul grilă va fi din disciplinele Istorie, Limba română și o limbă străină, pentru facultățile de Poliție, de Poliție de Frontieră, de Jandarmi și de Științe Juridice și Administrative (Drept), respectiv din Algebră-analiză matematică și Fizică pentru Facultatea de Pompieri. Proba scrisă va dura cel mult 4 ore. Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5. Media de admitere obţinută de către fiecare candidat este media aritmetică a notelor obţinute la proba de evaluare a performanței fizice și la proba scrisă, cu două zecimale, fără rotunjire.

Pe 31 august vor fi publicate rezultatele provizorii, înainte de soluționarea contestațiilor. În perioada 5-29 septembrie va avea loc examinarea medicală a candidaților promovați, iar pe 1 octombrie candidații se vor prezenta pentru înmatriculare.

La concursul de admitere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din acest an sunt 465 de locuri vacante, dintre care 365 la buget și 100 locuri cu taxă. Astfel, la Facultatea de Poliție, programul de studii ”Ordine și siguranță publică” sunt scoase la concurs, la învățământ cu frecvență, 140 de locuri la specialitatea poliție, 25 pentru poliție de frontieră și 25 specialitatea jandarmi, iar la învățământ cu frecvență redusă, pentru cele 3 specializări sunt scoase 50 de locuri. Pentru programul de studii universitare ”Drept”, specializările poliție, poliție de frontieră, jandarmi sunt 75 de locuri pentru forma de învățământ cu frecvență și 100 pentru învățământ la distanță. La Facultatea de Pompieri, programul de studii ”Instalații pentru construcții – pompieri”, sunt disponibile 50 de locuri, pentru învățământ cu frecvență. (Oana NUȚU)

Vezi si

 Un tânăr care a încercat să fure două bormașini din Leroy Merlin, prins de doi polițiști aflați în timpul liber

Vineri seara, la ora 19.02, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin  112 de …