Monday , May 20 2024

Colegiul Medicilor Suceava se opune transformării Spitalului Județean în centru pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Medicii suceveni considera că este prea riscant să transfere pacienții internați către alte unități spitalicești, riscând o răspândire masivă a virusului

Președintele Colegiului Medicilor Suceava, doctorul Sorin Hîncu, a transmis un comunicat Prefecturii Suceava prin care solicită reanalizarea situației, medicii suceveni nefiind de acord cu închiderea Spitalului Județean și transformarea unității spitalicești în Centru COVID 19. Transferul pacienților internați către alte spitale reprezintă, susțin reprezentanții Colegiuluig Medicilor, un real pericol de transmitere în masă a acestui virus periculos. Pe lângă acest aspect, se riscă foarte mult sănătatea sucevenilor cronici care au nevoie de asistență medicală și care vor fi privați de îngrijire. ”Colegiul Medicilor Suceava, ca reprezentant a peste 1.000 de medici, își manifestă profunda îngrijorare cu privire la situația explozivă a infectărilor cu COVID 19 la nivelul Județean Suceava. Situația creată a generat hotărâri pripite, referitoare la transformarea unității spitalicești în unitate de îngrijire COVID pe Moldova, activitatea specifică medicală fiind redirecționată către alte spitale. Considerăm că această hotărâre nu va folosi la nimic, ba dimpotrivă va agrava situația de sănătate în general.

S.J.U. Suceava este un spital de top, cu dotări de excepție și personal calificat pentru orice situație, fapt ce nu se întâlnește la alte spitale din județ. A distribui pacienții deja existenți precum și alții în alte spitale ar duce la o diseminare a infecției și la nerezolvarea corectă a cazurilor din patologia generală, din cauza lipsei de aparatură și personal suficient.

Sugerăm ca soluție redirecționarea parțială a cazurilor către noul spital Fălticeni care ar putea cu un minim efort să funcționeze. Vă rugăm ca în hotărârile pe care le veți lua cu comisia venită de la București să implicați factorii locali medicali, precum și Colegiul Medicilor. Dorim cu toții să avem soluții viabile și corecte în această situație excepțională.

Referitor la hotărârea luată cu privire la închiderea cabinetelor medicilor de familie, vă comunicăm că nu este posibil acest lucru, deoarece în domeniul nostru nu se pot acorda în toate cazurile consultații telefonice și nici lua hotărâri în absența bolnavului în cabinet. Pe de altă parte, medicina de familie este singura rămasă să asigure continuitatea asistenței medicale, cu riscuri asumate. Solicităm ajutorul de a ne putea dota cu materiale de protecție și dezinfectante, urmând ca noi să luăm măsurile ce se impun la fiecare cabinet și să ne organizăm activitatea cât mai protectiv.

Avem toată deschiderea și disponibilitatea de a vă ajuta într-o gestionare corectă și normală a situației existente”, a transmis Colegiul Medicilor Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

25 de percheziții la o rețea de traficanți din județul Suceava. Au fost confiscate 6 tone de motorină, mașini, țigări și sume mari de bani 

Vineri, 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ …