Tuesday , September 21 2021

Cod portocaliu de vreme severa astazi in judetul Suceava

Meteorologii avertizează că pe aproape întreg teritoriul țării vor fi, marți, furtuni, însă aproape jumătate de țară se va confrunta cu fenomene severe, ce intră sub incidența unui cod portocaliu, incluzand judetul Suceava.

Meteorologii au actualizat prognoza și au transformat codul galben emis inițal în cod portocaliu de furtuni, valabil pentru o bună parte a teritoriului țării. Codul portocaliu pentru judetul nostru intră în vigoare marți, 25 august, de la ora 13:00 și este valabil până la ora 23:00.

Fenomenele care se vor produce sunt instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70-80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp.

Alte noua judete se află sub cod galben de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de marţi, potrivit unei avertizări emise de Adminstraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în sud-vestul, nordul si estul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe spaţii mici grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

Codul galben intră în vigoare de marți, 25 august 2020, de la ora 10:00 și este valabil până la ora 23:00.

Maximele vor fi cuprinse între 21 celsius în Maramureș și 34 de grade Celsius în sudul și centrul Munteniei.

De miercuri, 26 august, vremea va deveni frumoasă, dar vântul va avea intensificări în Bărăgan, Dobrogea și în sudul Moldovei.

Ploi de scurtă durată vor mai fi doar în sud-est și la munte.

Joi va mai ploua slab în nord și nord-est, iar la munte vor fi rafale 70 km/h, în schimb, în sudul și sud-estul țării, atmosfera va deveni caniculară.

Vineri va fi frumos în toată țara, iar cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată în extremitatea de nord.

Vezi si

Numărul de cazuri COVID și rata de infectare în fiecare localitate din județul Suceava. TABEL

Marți, 21 septembrie 2021, în județul Suceava sunt 1.671 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, …