Friday , December 9 2022

CNAIR a cerut CJ Suceava să preia managementul tronsonului Suceava-Vatra Dornei al autostrăzii Nordului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este în impas cu proiectul privind tronsonul dintre Vatra Dornei și Suceava al Autostrăzii Nordului.

După ce asocierea câștigătoare a licitației pentru studiul de fezabilitate al respectivului tronson a anunțat că renunță la contract deși era în fază foarte avansată, CNAIR a ajuns în impas cu privire la gestionarea viitoare a proiectului. Una din soluțiile avute în vedere a fost ca managerierea să fie preluată de Consiliul Județean Suceava.

La ședința de joi, 24 noiembrie a deliberativului județean, președintele Gheorghe Flutur a făcut câteva afirmații în acest sens. Asta în condițiile în care CJ Suceava este instituția care gestionează printr-o Unitate de Implementare a Proiectului (UIP) studiul de fezabilitate pentru centura orașului Gura Humorului, care este parte integrantă din viitoarea Autostradă a Nordului. Cu toate acestea, Gheorghe Flutur nu a dat semnale că ar achiesa la acest gen de propunere. Dimpotrivă, deficitul de specialiști, alături de faptul că documentația este deja pregătită în proporție de 80%, l-au determinat pe Gheorghe Flutur să nu accepte ca un UIP să preia de la CNAIR la CJ continuarea studiului de fezabilitate.

Cel mai probabil, CNAIR va trebui în acest caz să ducă la bun sfârșit documentația pe care a început-o și să organizeze o nouă licitație pentru finalizarea studiului de fezabilitate la tronsonul Vatra Dornei – Suceava. (D.P.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …