Wednesday , February 1 2023

Circulaţia pe podul de la Iţcani ar putea fi întreruptă câteva zile

 
lungu bilant 2014 [800x600]


Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a informat în cadrul comandamentului de ieri de la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ că lucrările la podul de peste râul Suceava încep astăzi.
“De mâine, demarăm lucrările la podul peste râul Suceava de la Iţcani”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu.
“Deocamdată nu se impune, vom lucra pe sensuri de circulaţie, însă dacă va fi necesar şi vor fi lucrări sensibile, circulaţia ar putea fi închisă total pe podul de la Iţcani, pentru câteva zile”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
Pe lângă entuziasmul demarării lucrărilor la pod, primarul sucevean a ţinut să le reproşeze constructorilor modul în care au lucrat pe strada Universităţii. “Nu ştim să turnăm asfalt. Este clar că nu stiu să lucreze cu acele aparate. Sunt deficienţe la trei capace pentru că nu s-a respectat cota, însă problema trebuie remediată”, a explicat Ion Lungu.
In urma discuţiilor din cadrul comandamentului purtate de primarul Lungu cu reprezentanţii firmei botoşenene, Victor Construct, a reieşit faptul că neregulile de pe strada Universităţii au fost constatate în urma unei inspecţii din partea Inspecţiei în Construcţii şi nu de persoane din Primărie. “Nu sunt absurd, nu căutăm nod în papură, aţi stat acolo, v-am văzut, dar din păcate, mă doare inima când aud că lucrările nu sunt cum trebuie şi trebuie să ne întoarcem înapoi”, le-a spus Ion Lungu celor de la Victor Construct.
In paralel cu lucrările cu care sucevenii deja s-au obişnuit se demarează lucrări şi în faţa Palatului Administrativ Suceava, unde se va pune granit. Potrivit primarului Ion Lungu, primul container de granit a fost descărcat în cursul zilei de ieri, urmând să se demara lucrările. Reprezentanţii firmei Victor Construct au informat că o echipă a montat panouri, iar constructorii împreună cu poliţiştii rutieri au eliberat zona, până ieri dimineaţă 80% din maşinile parcate în zonă fiind scoase din parcare.
“Trebuie atenţie, lucrările trebuie sincronizate cu ceea ce este făcut până acolo, să pară un tot unitar”, a declarat Ion Lungu. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …