Thursday , February 2 2023

Cine ia locul consilierilor județeni PSD aleși în Parlament?

In locul lui Eugen Girigan, care și-a dat demisia din Consiliul Local Suceava urmează pe listă Dan Apetroaiei, om de afaceri. Insă, cel mai probabil, locul va fi ocupat de Iulia Fuior, aflată pe listă imediat după Apetroaiei, secretară a organizației municipale a PSD. La Consiliul Județean au rămas libere trei locuri după accederea în Parlament a lui Virginel Iordache la Senat, Alexandru Rădulescu și Ioan Cătălin Nechifor la Camera Deputaților u în locul lor își fac încălzirea supleanți cvasi-necunoscuți: de pe locul 17 al listei de candidați Gavril Mihai, din Rădăuți, locul 18 Vasile Iacoban, din Cajvana și de pe locul 19 Paul Velehorschi, din Vatra Dornei

 consiliul judetean (2)


Alegerile parlamentare de la începutul acestei ierni și, în plus, decizia surprinzătoare a lui Eugen Girigan de a-și da demisia din funcția de consilier municipal, el fiind lider al consilierilor locali PSD în deliberativul municipiului Suceava, construiesc spații libere pentru supleanții de pe listele de candidați la alegerile locale din 6 iunie 2016.
Cine sunt cei care vor lua locurile în Consiliul Județean și în Consiliul Local al municipiului reședință de județ vom arăta în cele ce urmează. Până acum știm doar că vor pleca din Consiliul Județean, direct către Parlament, proaspătul senator Virginel Iordache, la fel de proaspătul  deputat Alexandru Rădulescu, dar și noul deputat, cu mai multă experiență parlamentară, Ioan Cătălin Nechifor.
Potrivit listei de candidaturi de la alegerile locale de la începutul verii acestui an, toți cei patru politicieni PSD mai sus amintiți au candidat pe locuri ­eligi­­bile pentru Consiliul Local al municipiului Suceava, respectiv Consiliul Județean Suceava. Joi, Eugen Girigan, fost director al SC Drumuri și Poduri SA, care a avut ca unic acționar în perioada de glorie Consiliul Județean, și-a anunțat demisia din Consiliul Local al municipiului Suceava, din motive personale. Firma pe care a condus-o ani în șir a intrat anul acesta în faliment. In locul său, în CL ar trebui să intre primul de pe lista de supleanți – omul de afaceri sucevean Dan Apetroaiei, el fiind următorul pe listă. Potrivit unor surse din interiorul partidului ce va intra foarte repede la guvernare, șansele lui Apetroaiei de a deveni consilier municipal sunt mult diminuate din cauza faptului că pe poziția a zecea a listei de candidați pentru Consiliul Local municipal Suceava la alegerile din 6 iunie a.c. s-a aflat Iulia Fuior, lucrătoare la E.ON și secretară a organizației municipale Suceava a PSD, condusă de Ioan Doru Cușnir. Este posibil, în aceste circumstanțe ca Dan Apetroaiei să facă un pas în spate, oferind galant un loc în Consiliul Local al municipiului Suceava Iuliei Fuior.
Plecarea foarte rapidă a trei consilieri județeni  suceveni în Parlament produce complicații și mai mari la nivelul reprezentanților PSD în deliberativul județean. Potrivit listei de candidaturi la alegerile locale din 9 iunie, Partidul Social Democrat a propus ca, în situația în care scorul electoral va fi mai consistent, în Consiliul Județean să intre, de pe locul 17, Gavril Mihai, din Rădăuți, de pe locul 18  Vasile Iacoban, din Cajvana și de pe locul 19 Paul Velehorschi, din Vatra Dornei. Intr-un mod ușor de explicat – nu se așteptau ca PSD Suceava să depopuleze Consiliul Județean trimițând atât de mulți reprezentanți în Parlament -, pentru mulți dintre veteranii PSD Suceava numele celor trei potențiali consilieri județeni nu spune mare lucru. Rămâne de văzut dacă aceștia vor prelua mandatele lăsate libere de cei trei consilieri județeni deveniți acum parlamentari sau se va indentifica o variantă prin care în deliberativul județean să ajungă persoane care sunt mai dispuse să desfășoare muncă politică decât să își aloce doar un timp limitat pentru bătălia ce se prefigurează în Consiliul Județean, după alegerile generale. (Neculai ROSCA)
 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …