Friday , May 7 2021

CFR a scos la licitație realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

CFR SA a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta, în lungime de 106 kilometri. Potrivit unui comunicat al companiei, lucrările vor duce la atingerea unei viteze maxime de circulație de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

„Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Ilva Mică și Pojorâta, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T”, se arată în comunicat.

Valoarea estimată a contractului depășește 73 de milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 mai 2021.

Vezi si

Agenda Iulius Mall Suceava din acest weekend: expoziție auto cu peste 40 de modele retro și ateliere de creație pentru copii

Mașinile retro nu sunt simple autoturisme, ci sunt piese de colecție, la fel de valoroase …

One comment

  1. Vir castiga iar firmele din Maramureș, agreate de MACALEȚ si seful lui, PIPA??