Monday , June 21 2021

Ceremonial militar și religios de Ziua Eroilor, organizat la Cimitirul „Pacea”

La Monumentul Eroilor din Cimitirul „Pacea” s-a desfășurat joi, 10 iunie, un ceremonial militar și religios, organizat de Garnizoana Suceava și Primăria Municipiului Suceava, cu prilejul comemorării „Zilei Eroilor”.

Precizăm că prin lege s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită an de an cu ocazia sărbătorii religioase a Înălțării Domnului, adică la 40 de zile de la marea sărbătoare a Învierii Domnului.

La ceremonialul de joi, 10 iunie, au participat reprezentanți ai administrației publice, ai structurilor aparținând sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, asociațiilor veteranilor de război, Asociației „Cultul Eroilor” Suceava, instituțiilor publice, partidelor politice, asociațiilor, ligilor, fundațiilor, mass-mediei locale și societății civile.

La Monumentul din Cimitirul „Pacea”, prefectul Iulian Cimpoeșu a transmis mesajul premierului Florin Cîțu: „Îi omagiem astăzi pe eroii poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni desfășurate în teatrele de operații. Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții, au luptat pentru credința strămoșească, pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali. Ne gândim la cei dispăruți. Să le cinstim memoria, promovând și ducând mai departe, la rândul nostru, valorile pentru care eroii neamului au luptat, pentru o Românie cu care să se mândrească și urmașii generațiilor de astăzi. și avem această șansă, aducând România acolo unde îi este locul, în rândul statelor democratice, libere și dezvoltate economic”.

Consiliul Județean Suceava a fost reprezentat de către vicepreședintele Niculai Barbă, Prefectura Suceava de către prefectul Iulian Cimpoeșu și subprefectul Daniel Prorociuc, iar Primăria Suceava de către viceprimarii Lucian Harșovschi și Teodora Munteanu.

De asemenea, la eveniment au mai luat parte și comandantul IJJ Suceava, col. Ionel Postelnicu, șeful IPJ Suceava, comisarul șef Florin Poenari,  șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Suceava, locotenent colonelul Florin Crăciun, precum și alți reprezentanți ai MAI, dar și ai partidelor politice.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a transmis un mesaj din partea instituției și a ținut să mulțumească tuturor celor care au ținut piept pandemiei de coronavirus, respectiv cadrelor medicale, cadrelor MAI și cadrelor din cadrul MaPN. La rândul său, viceprimarul Lucian Harșovschi a transmis un mesaj din partea Primăriei municipiului Suceava, subliniind că ceremonialul de „Ziua Eroilor” reprezintă un semn de recunoștință pentru cei care și-au dat viața pentru noi. (D.P.)

Vezi si

30 de zile de arest pentru un individ care, beat și fără permis, a furat o mașină și a făcut un accident

Joi, 17 iunie, la ora 10.20 Poliţia Fălticeni a fost sesizată de către R. Viorica, …