Sunday , January 29 2023

Tabăra de la Bucșoaia este încă departe de modernizare

Studiul pentru modernizarea Taberei Bucșoaia se apropie de final, dar nu în ritmul în care trebuia, totuși. Reamintim că studiul de fezabilitate contractat la finele anului trecut – după un lung șir de demersuri între care și o contestație la licitația organizată de Compania Națională de Investiții pentru beneficiarul acestui amplu proiect, Direcția Județeană de Tineret și Sport – nu a fost terminat în intervalul de 60 de zile.

Informațiile cele mai clare au fost expuse în mod exhaustiv de cotidianul Obiectiv de Suceava (AICI și AICI),

Prin urmare, nefiind finalizat, predat și aprobat de către CTE-ul Companiei Naționale de Investiții acel studiu de fezabilitate, a fost imposibilă derularea până acum a licitației de proiectare tehnică și apoi execuția lucrărilor. Modernizarea centrului de agrement de la Bucovina încă mai are de așteptat, ar putea fi o concluzie.

Și totuși, abia acum, la final de an 2022, apare o veste bună: acordul de mediu este pe cale a fi emis. Prima dată, pe 16 noiembrie, Agenția de Protecție a Mediului anunța asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu și că observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava. Ulterior, pe 29 noiembrie, după parcurgerea termenului legal, APM anunța publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere centru de agrement Bucșoaia, orașul Frasin, județul Suceavaˮ. Nu este însă ultimul pas pentru că până pe 9 decembrie pot fi iar depuse obiecții sau comentarii și abia apoi se poate considera că studiul va primi un aviz favorabil.

În felul acesta, doar dacă avem o abordare optimistă am mai putea crede că în prima parte a lui 2023 demarează licitația de proiectare și execuție pentru modernizarea taberei Bucșoaia, creionându-se posibilitatea ca lucrările să fie demarate fie la finalului lui 2023 sau în prima parte a lui 2024. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …