Sunday , December 4 2022

Ce investiţii sunt planificate pentru anul în curs la Spitalul Judeţean

Secţia de Ingrijiri Paliative va fi dată în folosinţă la începutul lunii februarie, după cum anunţă preşedintele Consiliului Judeţean. Planul pentru 2018 include un heliport cu lift de acces, extinderea parcărilor, o cantină civilizată pentru personal şi aparţinători, extinderea ambulatoriului şi patru blocuri operatorii noi  spital (3)

În cursul anului 2018, administraţia judeţeană are în plan derularea mai multor investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, precizând că a stabilit împreună cu managerul SJU, Vasile Râmbu, un set de priorităţi.

Legat de activitatea spitalicească propriu-zisă, preşedintele CJ Suceava a anunţat că la începutul lunii viitoare va fi dată în folosinţă secţia de Ingrijiri Paliative amenajată la Spitalul Vechi, secţie care are 25 de paturi. „S-au mişcat bine acolo şi sunt gata lucrările. Sperăm să finalizam şi Cardiologia”, a declarat Gheorghe Flutur. De asemenea, el a reiterat ideea unui heliport pe acoperişul SJU – destinat îndeosebi elicopterelor SMURD, precum şi a unui lift care să asigure legătura acolo, acestea urmând a se face, cel mai probabil, cu fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional.

Nu vor fi neglijate amenajările exterioare, iar în acest an la SJU se vor monta sisteme de monitorizare şi se vor extinde parcările. De asemenea, este luată în calcul şi construirea unei cantine-restaurant civilizate la care să servească masa atât personalul medical, cât şi aparţinătorii bolnavilor. Tot în 2018 va începe construirea de locuinţe ANL pentru medici în zona  Spitalului Vechi, documentaţiile fiind depuse deja la Bucureşti în vederea obţinerii aprobărilor.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat extinderea ambulatoriului cu 4.000 de metri pătraţi, scopul fiind ca toate secţiile să aibă spaţii adecvate pentru cei care vin la consultaţii, intervenţii uşoare şi 7-8 paturi pentru spitalizări de zi. Tot în acest an, la Spitalul Judeţean vor fi construite încă patru noi blocuri operatorii, fiind demarate deja studiile de fezabilitate, şeful administraţiei judeţene menţionând între altele Oncologia şi Neurochirurgia. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

2 comments

  1. degeaba dotari de exceptie daca unii medici nu sunt competenti, esti tratat ca un simplu”stiu eu ce ai” inloc sa caute mai amanuntit… Daca nu este spital clinic il puteti dota cu ce vreti ca nu ajuta pe nimeni! Multa bafta!

  2. Cine beneficiază de aceste dotări???Suntem de 50 de ani in acest oraș,am platit darile la stat lunar si nu am beneficiat de nimic din partea investigatiilor spitalicești.Poate sunt pilele celor din spitale,vin cu salvarea de la Faltișeni si repede sunt investigati desi nu au mare lucru,dar nu este in regula.Ar trebui sa putem beneficia toți macar 1 dată la 5,10 ani de un RMN,CT,dar nu așa ca acuma.In condițiile in care taxele de sanatate pe salariu s-au marit si dacă ai nevoie nu poți beneficia de nimic esti trimis frumușel la privat.Nu vrem sa mai cotizam la sistemul de sanatate să ni se dea banii si sa mergem la privat cand avem nevoie!!!!!