Friday , December 9 2022

Casa de Pensii mai are trei bilete de tratament pentru începutul lunii noiembrie

Biletele sunt în stațiunile Amara, Geoagiu și Pucioasa. Durata unui sejur este de 16 zile, dintre care 12 zile sunt pentru tratament

pensionari, statiune, Obiectiv, Suceava, stiri, 1 Mai

La începutul lunii noiembrie, pensionarii suceveni vor putea beneficia de tratament balneoclimateric, instituția suceveană primind bilete pentru sejururi a câte 16 zile, dintre care 12 zile sunt destinate pentru tratament. Conducerea Casei de Pensii a anunțat că instituția suceveană a primit a XVI-a tranșă, din acest an, de bilete de tratament, bilete care au fost repartizate aproape în întregime.

Astfel, 193 de pensionari suceveni ar trebui să se prezinte în stațiuni în perioada 2-5 noiembrie, iar Casa de Pensii mai are trei bilete nedistribuite în stațiunile Amara, Geoagiu și Pucioasa. Numărul de bilete de tratament alocate județului Suceava, prin Casa de Pensii, pentru această serie, acoperă peste 30%  din numărul cererilor depuse de către pensionarii suceveni, față de 18% cât a fost în seria precedentă. De menționat că pentru această serie au fost depuse 596 de cereri. Pensionarii au ales dintre stațiuni cum ar fi 1 Mai, Târgu Ocna, Nicolina, Geoagiu, Buziaș, Amara, Bălțătești, Vatra Dornei, Mangalia, Felix, Covasna, Eforie Nord, Herculane, dar cele mai solicitate stațiuni au fost pentru această serie, cele din zona de munte, pensionarii suceveni fiind mai reținuți în ceea ce privește biletele pentru litoral. Persoanele care sunt beneficiare ale unui bilet de tratament se pot prezenta la sediul Casei Județene de Pensii cu biletul de trimitere formular în regim special, de la medic, în dublu exemplar, buletinul de identitate și cuponul de pensie aferent lunii octombrie 2022.

“La ridicarea biletelor de tratament este obligatoriu să se prezinte titularul biletului sau, în cazuri excepționale, o altă persoană, desemnată de către titular pe baza unei procuri autentificate, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”, susțin reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. Până la sfârșitul anului, pensionarii suceveni vor mai beneficia de încă aproximativ două serii în care se vor acorda aproape 400 de bilete de tratament balnear.

“Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sistemul public de pensii, în afara pensiilor se pot acorda, în condițiile legii, și alte categorii de prestații, printre care și biletele de tratament. Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unități de tratament din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Cererile pentru acordarea unui bilet de tratament se pot depune oricând în cursul anului 2022”, au completat reprezentanții Casei Județene de Pensii Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …